Kinek milyen tapasztalata van a NovoRapiddal kapcsolatban?

KérdésekKinek milyen tapasztalata van a NovoRapiddal kapcsolatban?
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év
57 Válasz
Edina answered 12 év ago

Köszönöm Anita,tegnap felhívtam Thaissz doktornőt,már mára be is rendelt.Apidra helyett NovoRapidot kaptam.Örülök,hogy hozzá mentem.Pozitív volt.

Nanita answered 12 év ago

Edina örülök, hogy segíthettem. Jó kezekben vagy, én mindkét gyermekkel nála voltam. 🙂 Fiamat ott is szültem. Általában Humalogra szokták átállítani a kismamákat, érdekes hogy téged Novorapidra állított, de biztosan meg van az oka. Ha találkozol velük: üdvözlöm őket!
Puszi

Sára Biró answered 12 év ago

Nagyon örülök,hogy sikerült jó doktornőt találnod. 
 Edina megköszönnénk,ha időnként leírnád a tapasztalataidat,hogy milyen is egy prekoncepcionális gondozás. Ez azt jelenti,hogy a leendő kismamát hogyan gondozzák,már a teherbeesés előtt,és alatt. Miket mondott a doktornő? Esetleg egy külön kérdést is indíthatnál e témával kapcsolatosan 🙂 A NovoRapidról majd írnak Neked ,mert sokan kapják itt az oldalon is és nálunk a rendelőben is. Gyakorlatilag nem is emlékszem,hogy bárkinek a rendelőben panaszt okozott volna,pozitív visszajelzések vannak. De van itt az oldalon olyan beteg,akinél nem volt jó.

Sára Biró answered 12 év ago

 Anita amikor Te Humalogot kaptál a terhességed alatt ,akkor még a NovoRapiddal nem volt tapasztalat, most már vagy NovoRapidot,vagy Humalogot adnak.

Nanita answered 12 év ago

Jó van na. Tudom, öreg vagyok má:-))))
Pusziiiiiiiiiiii

Gyöngyi answered 12 év ago

Kb 1 éve tértem át Actrapidról NovoRapidra. Nekem eddig nem okozott problémát. Sőt szerintem jobb is, azon túl, hogy milyen előny, hogy csak 3*étkezem.

Sára Biró answered 12 év ago

 Na de Nanita,hisz nem azért írtam,csak hogy tudjátok akkor még nem volt NovoRapid,mert a Humalog volt az első ultragyors analóg inzulin.

Nanita answered 12 év ago

Nem tudom,hogy mióta van a Novorapid. 🙁
2007-ben sem volt még? Mert a kislánnyal akkor lettem állapotos. Fiamnál pedig még csak a Humulin létezett ( 1996.)
A korommal meg csak vicceltem, legalábbis remélem,hogy a sok nevetős jellel sikerült ezt sugallnom.

Sára Biró answered 12 év ago

 Anita szerintem Jaskó tud  válaszolni a kérdésedre , mert én  nem tudom pontosan 2006-2007 körül került Magyarországra. Vettem a lapot:-))

Edina answered 12 év ago

Sziasztok.Rendben egy külön kérdésben leírom a "történetet":-)A doktornő jelezte,hogy lehet majd kevesebbet kell adnom a NR-ból,hát sikerült is éjjel egy 1,8as hypot produkálnom.Amit eddig nem tudtam,hogy ha pl. ilyenkor gumicukrot eszünk (tehát nem szőlőcukrot)és amikor normál értékre kb.4-5re felmegy a cukor akkor 1-2 egység inzulint be kell adni,hogy nem menjen fel a cukor(ez most kimaradt nálam,reggelre jó magas is lett).Ezt eddig senki nem mondta.