Vezessen e gépjárművet a cukorbeteg?

KérdésekVezessen e gépjárművet a cukorbeteg?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 13 év

A kérdés természetesen csak "költői", miért is ne vezetnénk, de arra lennék kíváncsi, ki hogyan készül fel egy hosszabb útra, illetve vállalja e bármi áron a vezetést. Kérdésem apropóját a KRESZ új, a cukorbetegekre vonatkozó rendelkezései adták.

5 Válasz
Lajos Máté answered 13 év ago

 Nem is hallottam,hogy megváltozott a rendelkezés.Én 2 évre kaptam meg a tavaly a jogosítványt.Inzulin kezelésen vagyok! 

jaskó answered 13 év ago

Nem okoz külön gondot a változás, mert 5, illetve 3 évben szabták meg az érvényességi időt. Szerintem egy önmagát jól kezelő, jól ismerő cukorbeteg semmivel sem veszélyesebb a közlekedésben résztvevőkre, mint az egészséges, de  felelőtlen gyorshajtó, szándékosan szabályt sértő, ittas, kábítószeres vezető. Szerintem mi tudatosan készülünk a vezetésre, mert tisztában vagyunk az állapotunkkal, rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állunk. Nálunk hamarabb kiderülnek a bajok, mint az orvost akár évtizedig sem látó embereknél. Egyikünk sem ellensége sem önmagának, sem másnak. Cukorbetegként 38 éve vezetek balesetmentesen, pedig több százezer km áll mögöttem. Mindig időben indulok, vércukormérő, inzulinok, tartalék élelmiszer állandóan van velem. Rendszeres időközönként pihenek, mérek, ha kell korrigálok. Melyik egészséges embertársunk teszi ezt meg rendszeresen? Sajnos kevesek.

Ilona50 answered 13 év ago

 Nagyon fontos,hogy a cukorbeteg megmérje a vércukrát vezetés előtt,valamint mindig vigyen magával élelmet,folyadékot! Nagyon sokszor megfigyeltem,hogy betegtársaim bejönnek a rendelőbe és semmit nem hoznak magukkal.Amikor a nővérke megkérdezi azt válaszolják,úgyis  hamarosan otthon lesznek! Valóban a cukorbetegek sem követnek el több balesetet,de ez csak úgy érhető ha odafigyelünk magunkra,így embertársainkat sem veszélyeztetjük!

pityu72 answered 13 év ago

 Nem csak a cukorbetegségben,hanem minden krónikus betegségben elrendelték a szakorvosi vizsgálatot!

elekes andras answered 13 év ago

 Mindenképpen oda kell figyelni,hogy mindig legyen nálunk szőlőcukor,folyadék,keksz: Ha hosszabb útra megyek még vércukormérő is!  Sajnos aki 2-3 évre kap jogosítványt az is ugyanannyit kell fizessen ,mind aki 5 évre kap!