Kinek milyen tapasztalata van a NovoRapiddal kapcsolatban?

KérdésekKinek milyen tapasztalata van a NovoRapiddal kapcsolatban?
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év
57 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Edina mi újság,milyen értékeid vannak?

Edina answered 12 év ago

Szia Sára!Sajna még mindig felmegy naponta általában délután 10körüli értékre a cukrom vagy az éhgyomri lesz magas.pl. tegnap a 10,6os éhgyomri (előző este 21,30kor 8,1 volt,lehet hogy itt kellett volna beadnom 1-2e?)után nagyon jók az értékeim,de hát azért mert megint itt a rossz idő ami nekem jó.Tegnap pl. 3,5t mértem délután és éreztem megy lefelé,megettem 5paradicsomot és pont jó volt.

Sára Biró answered 12 év ago

 Edina délután hány óra körül megy fel? Látod az 5 paradicsom is jó ötlet,én is nagyon szeretem főleg a kert paradicsomot (sajnos azt ritkán lehet vásárolni!). A lefekvéskor 8,l-es cukor jó,arra én nem adnék plusz inzulint.
Mindent jegyezz pontosan és írd oda mit ettél,akkor majd a doktornő jobban tud segíteni.

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Szia Edina! A Novorapid szerintem is nagyon jó lesz, én ugyan még Actrpiddal szültem-akkor még nem is volt Novorapid,úgyhogy én még öregebb vagyok. Megértelek az ingadozásokkal, az enyém ugyan ilyen, képes fél óra alatt 11-ről 4-re esni. Az a baj,hogy a gyakori hypok miatt már nem érezzük meg időben, csak már mikor 2 körüli, és ilyenkor az ember nem tud parancsolni a "túlevésnek" olyan erősek a tünetek. Legutóbb nekem a 2 dl. gyümölcslevet és a jóreggeltet javasolták, ez bevált, jóreggelt szendvicset ettem  nagyon hamar éreztem a hatást, és nem is okozott nagy vércukor emelkedést. Próbáld meg. De az éjszakai hypo simán kibillenthet még másnap egész napra is, és a Sári mondta nekem,hogy ha nem tudsz plusz inzulinnal korrigálni,akkor biztosan hypo után emelkedett meg a vércukrod. Kitartás, be fogod tudni állitani.

Nanita answered 12 év ago

A" jó reggelt " kajcsi nekem is nagyon bevált, igazbár nálam inkább ez jó esti néven futhatna, mert az éjszakai hypok miatt többnyire ezt eszem pótvacsira kb 20 Ch-t és ezáltal nem hypozok és nem is magas reggel tőle a cukrom. 🙂
Edina hogy vagy?

Edina answered 12 év ago

Sziasztok.Sajna 2napja más okokból folyamatos belső feszültség,gyomorideg van,az étkezéseim is felborultak.Éjjel produkáltam egy jó kis hypót ,még mérni se tudtam annyira az ájulás szélén voltam.reggel meg szép kis 14,2es érték,fejfájás volt,annyira megszokta a szervezetem az alacsony értékeket,hogy ennél majd meg haltam.De úgy látom tényleg jobb a novorapid.csak ki kell tapasztalnom,hogy bizonyos értékeknél mikor mennyit adjak be.de csütörtökön pl. 6alatt volt egész nap a cukrom és a gép szerinti átlagom 5,6 volt:-)szerintem ilyen értékeim még nem is voltak:-)

Nanita answered 12 év ago

Beáll majd Edina. 🙂 Az idegeskedés mindenkinek borítja egyébként is.
A tapasztalat az az, hogy aki egyszer áttér az Apidráról valamilyen oknál fogva, az nem igazán akar/szeret visszaváltani rá. Én tökéletesen megértem, hiszen semmi pénzért nem lennék újra Apidrás.

« Előző 1 4 5 6