Hypos csomag mit tartalmazzon?

KérdésekHypos csomag mit tartalmazzon?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 12 év

Cukorbetegeknél mi legyen ami életmentő lehet.

20 Válasz
Best Answer
jaskó answered 12 év ago

Inzuzlinos betegnél mindig legyen ott a mérő és a csík, meg az inzulinok. Soha nem lehet tudni nem ragad e az ember valahol útközben. És a legfontosabb a hypos csomag, benne a Hypo-Kit készlet, olyan édesség, ami gyorsan megemeli a vércukorszintet, illetve valamilyen tartalék kaja.(kifli, zsömle, keksz stb. A hypo után mindig enni kell, mert ISMÉTEL, ha nem eszünk!!!!!!

katalin answered 12 év ago

Itt arra a hipos csomagra gondolsz amikor rosszullétnél tudj enni.Hát viz és szölöcukor mindenképp legyen.

Krisztina Kiss answered 12 év ago

igen Katalin arra gondoltam  alul ott van diabetes -:))))

rgyorgy answered 12 év ago

Lehet, hogy nem szakszerű a módszerem, a véleményekből majd megtudom. Három szem mokka cukor van mindig a zsebemben, önzáró kis nejlon tasakban. Nyelvem alatt gyorsan felszívódik. Eddig még nem volt gond vele.

katalin answered 12 év ago

A Jaskonak teljesen igaza van a méröt és az inzulinokat mindig viszem és szölöcukor is van nálam de olyan hipo készletem nincs.

jaskó answered 12 év ago

Még elfelejtettem, ami szintén életmentő lehet. Van egy kb személyi igazolvány méretű karton lap, amire a legfontosabb adatokat fel kell írni, feltüntetni az elérhetőséget és a betegség tényét. Ezt az igazolvány mellett, de legalább is elérhető helyen kell tartani. Rosszullét esetén könnyebb a segítők dolga. Én volt katonaként (megszoktam) egy un "dögcédulát" hordok   a nyakamban, amikor hosszú útra indulok. Ezen nyomtató segítségévell, apró, de jól olvasható módon minden fontos, rám vonatkozó adat fel van tüntetve.

jaskó answered 12 év ago

GlucaGen Hypokit http://www.macosz.hu/glukagon.html sürgősségi készlet, amely porampullából és tűvel ellátott fecskendőbe töltött oldószerből áll. A http://www.macosz.hu/hipoglikemia-diabetes.html miatt eszméletlenné vált, vagy akár csak nyelésre képtelen betegnek a porampulla feloldását követően mélyen az izomba kell beadni. Alkalmazásával a diabéteszes 5-10 percen belül visszanyerheti eszméletét, így szükségtelenné válik az orvosi segítség. Fontos, hogy a készlet használatát a hozzátartozók (munkatársak) begyakorolják.

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=90
Lehet még van aki nem látta a Jaskó táskáját azért linkelem. Valahányszor megnézem mindig elcsodálkozom rajta és  még egyszer gratulálok a tulajdonosának!
György jó a kockacukor, csak kell egy kis víz is hogy lehessen inni+ 2-3 kekszet mindenképpen kell a zsebbe tenni.
Félve,de megemlítem a 2 dl-l gyümölcslét,kis helyen elfér, azonnal meg lehet inni,és még jó ízű is.
Amúgy mindent felsoroltak már:-)

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=772 
Így néz ki a Glukagen hypokit.Ezt azoknak a betegeknek kell akiknek már nincs saját inzulin termelésük.

jaskó answered 12 év ago

Én már három alkalommal használtam. Utoljára kb 9 éve, de azóta is mindig van nálam egy. Olyan helyen voltam, ahol teljesen egyedül lévén senkitől nem várhattam segítséget és semmi eséályem nem lett volna orvost elérni. Igaz nem ájultam el előtte, de tökéletesen működött. A máj cukortartalékait mozgósítja beadás után. Viszont, amikor már tudatában van a beteg mindenképpen ennie kell, mert a máj visszaszerzi a tartalékait és kajálás nélkül ismételten erőteljes hypo az eredmény. Használatát követően egy, a  májkörnyékén érezhető enyhe fájdalom jelentkezhet, de ez természetes és nem kóros. Minden ismerősöm,barátom és rokonom tudja, hol tartom és hogyan kell beadni.