Minden nyersanyagot mérjen le,írja egy papirra,majd kezdjen el főzni! Amig fő az étel,tápanyagtáblázat és számológép segítségével számolja ki az alapanyagok szénhidrát tartalmát az adott mennyiségre vonatkozóan,majd adja össze.Ha elkészül az étel,ennek alapján számolja ki,hogy hányadrésszét eheti meg!
Már nem számolom Sárika elég régóta, sokat számít a rutin, ha ránézek a készételre, egy minimális
eltéréssel tudom, hogy ebből mennyi az, amit megehetek.S persze azt is előre be kell tervezni mielőtt
a CH-ot nézzük, hogy az napra milyen munkát tervezünk, mert a fizikai munka több szénhidrátot igényel.
Ajánlok egy nagyon jó segítséget a CH és a kalória kiszámításához : Dr Fövényi József és Székely Katalin tollából a 77 elektronika kiadásában a Diétás tanácsok cukorbetegeknek című kiadványt amit a szakrendelőkben lehet megtalálni . (kérni) Ebben sok minta van ebéd , reggeli , vacsora és megtalálható a CH érték és a kalória is ,valamint nagyon sok hasznos tanács a cukorbetegek étkezésével kapcsolatban .
IGEN MARIKA ÉNNEKEM IS TÖLE VANNAK KÖNYVEIM TÖBB IS MEGVETTEM ÖKET ÉS A MAI NAPIG HASZNÁLOM.