Kaptatok-e megfelelő iránymutatást, hogy diétázzatok??

KérdésekKaptatok-e megfelelő iránymutatást, hogy diétázzatok??
Zsóka kérdezte ennyi ideje: 13 év
7 Válasz
Best Answer
Tri-Ton answered 13 év ago

Kedves Zsóka !   Én személyesen Sárikától kaptam, úgy szóban mint írásban. Adott több féle katalógust amiben rengeteg ételféle van felsorolva, külön jelölve a kalória és cukor értéket. Viszont be kell vallanom, hogy a bőség zavarában sokat nem is foglalkoztam vele, csak megállapítottam, hogy szinte mindent ehetek amit eddig. A változtatás részemről annyiban volt, hogy a napi 1-2 szeri nagy mennyiség helyett betartom az 5 szöri kevesebb mennyiségű étkezést. Hála Istennek a feleségem komolyabban veszi a cukor problémámat, mint én magam. Ezért látom a főzés előkészítésénél rendszeresen belenéz a kapott könyvecskékbe. Így valószínű az egész családomnak is jobb és egészségesebb az étrendje. Az értékeim az elmúlt közel 1 hónapban 4,8 és 6,5 közé álltak be. ( természetesen némi gyógyszert is szedek ) 

Zsóka answered 13 év ago

 Kedves Tri.Ton63 Nagyon ügyes gondos a feleséged szerencsére.!! Az is nagyon jó, hogy Sárikával személyes kapcsolatba vagy, mert tőle nagyon sok okos dolgot tanulhatsz!!

Tri-Ton answered 13 év ago

Kedves Zsóka !   Feleségem nevében köszönöm az elismerést. Lehet, hogy kissé pontatlanul és félreérthetően fogalmaztam, ezért megpróbálom újra. Sárikától személyesen kaptam ugyan, de bent a rendelőben és ezzel azt szerettem volna érzékeltetni, hogy Ő és a főorvos Úr lelkiismeretesen végzik a munkájukat. Minden kérdésemre megkaptam a választ és a tájékoztatást. Még kérés nélkül is kaptam olyan információkat amik szerintem távolról sem tartoznak a kötelező téjékoztatási kategóriába.  Tudom, hogy sajnos sok helyen nem ez a jellemző, de Ők segítőkészek és nagyon pozitívan állnak a betegeikhez.  Ez a hozzáállás egyébként az egész kapuvári rendelőintézetre igaz, nekem ott még nem volt problémám sem a saját sem a hozzátartozóim ellátásával kapcsolatban. Szerecsére nem is kell sűrűn járnunk !

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Tri-Ton! Nagyon köszönöm a kedves szavakat,próbálunk dolgozni kisebb,nagyobb sikerrel! Sajnos sokszor nagyon kevés idő van a megfelelő tájékoztatásra a nagy betegforgalom miatt! 
A Zsókának igaza van,ha a család nem támogat valakit nehezen tudja étkezési szokását megváltoztatni!Zsóka köszönöm a kedves szavakat,de tudod én is sokat tanulok Tőletek!
Tri-Ton nagyon helyesen fogalmaz,szinte mindent lehet enni,csak rendszeresen egyszerre ne túl nagy mennyiséget. A szemlélet változtatása a fontos,utána minden könnyebben megy! Nem kell diabetikus élelmiszerekre költeni a pénzt,hanem a házilag elkészített ételeket kell fogyasztani!
Gratulálok a jó vércukor eredményeidhez !

Julcsi answered 13 év ago

Amit Tri-Ton63 ir, az szó szerint igy igaz. Én a 27 éves cukorbetegségem alatt annyi segitséget nem kaptam, mint tavaly nyár óta Sárikától!  Minden orvos mellé ilyen szakasszisztens ajánlok, és  betegeknek is.

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Julcsi! ne túlozzál! Te voltál" jó tanítvány",de én nagyon büszke vagyok Rád! Te,ezt nem tudod,de én már több helyen(persze név nélkül)elmondtam,hogy milyen jó eredményt értél el ,mennyit fogytál! Csak így tovább!

Zsóka answered 13 év ago

Kedves Julcsi szívesen megismernénk, hogyan sikerült, a jó eredményeket és a súly csökkenést elérned!Egyetértek veletek, hogy Sárikától és több embertől is a KEVÁ-n nagyon jó tanácsokat és ötleteket kaptunk!!