Tapasztaltatok olyant,hogy az uborka megemelné a vércukrot?

KérdésekTapasztaltatok olyant,hogy az uborka megemelné a vércukrot?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Képzeljétek ma mesélték nekem,hogy a zöld uborka megemelte a vércukrot,és ugyanannyi kovászos uborka meg nem. Létezik ilyen?

33 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Köszi György, és holnap ugyanennyi zöld uborkát! :-):-))))

rgyorgy answered 12 év ago

6,6 reggeli előtt, 13beadott actrapid, 8,1reggeliután, Tízórait kihagytam, 6,0 ebéd előtt.   10 E,ebéd után 3,8,most ettem egy szem őszibarackot, és 42gr friss meleg kenyeret.Másfél óra múlva a cuker 4,5volt, nem bírtam magamon uralkodni, nekiestem 30 dkg kovi ubinak.Ennek hatására vacsi előtt  5,6 lett a vc.Holnapra elvan készítve 30 dk nyers ubi. Jó lesz az, ha reggelire csak úgy magában elcsemegézem?

Sára Biró answered 12 év ago

 Természetesen jó lesz:-)
Gyuri nem jó kihagyni egy étkezést sem,mert akkor utána az ember éhesebb,és egy  humán inzulinos cukorbetegnél pedig hamar kialakulhat a hypo. Jobb lett volna az őszibarackot tízóraira megenni.
A kovi ubi saját készítésű?

Marika answered 12 év ago

A kovászos uborka kaporral készítve csökkenti a vércukor szintet ( legalább is nálam ) ez a tapasztalat . Most lett készen egy ötliteres üveggel és beraktam a hűtőbe dobozokban . Nagyon szeretem csak úgy magában is ebben a hőségben nagyon jó szomjoltó !

Sára Biró answered 12 év ago

 Marika hogyan készíted a kovászos uborkát?  Leforrázod,vagy a napon érleled? mennyi sót teszel egy liter vízhez?

rgyorgy answered 12 év ago

Sárika, igyekszem az ötszöri étkezést betartani, azért is vezetem a saját naplómat, hogy megtaláljam mit, hogyan csináljak.Az uborka úgy saját készítésű, hogy Évikém mindent elvégez az ubival. Persze a neheze rám marad, mert valakinek okoskodni is kell, hogy jó legyen:-))))
Egyébként, leforrázza Évi, és a napon három napig érleli. Sót 2,5 l. vízbe 2,5 kanál ( durva) sót tesz Kapron, kenyéren kívül fokhagymát is tesz a sorok közé.

Sára Biró answered 12 év ago

 Köszi György a receptet:-) 6x kell enni, útövácsóra is kell kb 10-15 gramm CH.

rgyorgy answered 12 év ago

Nem recept volt, csak részlet. Régebben 6x étkeztem, stabil volt a cukrom, de valami felborult. Ezért is kezdtem el a saját naplót.Ha kell, minden cellába jegyzetként beírom, amit fontosnak tartok. Most már úgy néz ki, mindig az új prizmás stixet kapom.Ez is könnyebbé teszi a beállást.

Sára Biró answered 12 év ago

 Jöhet teljes recept is képpel és kiteszem a blogra:-)
Mit jelent a prizmás stix?

rgyorgy answered 12 év ago

Van ahol a tesztcsíkot nevezik stixnek. Elírtam,plazmást akartam írni, de közben másra gondoltam.
Uborkát legközelebb kedden lehet készíteni, akkor tudom lefotózni.Receptet holnap leírja az életem párja.