ki mit tud a fahéjról?

Kérdésekki mit tud a fahéjról?
verzsike kérdezte ennyi ideje: 13 év

olvastam hogy afahéj jó vércukorcsökkentő, használt-e már valaki huzamosabb ideig, van- tapasztalata valakinek róla,

7 Válasz
Best Answer
Miklós Mária answered 13 év ago

Szia Verzsike!
Igen, én  használok fahéjat még és valóban jó, de szedni kell a gyógyszert mellette. Tudatosan nem mértem még  a vércukorszintem fahéj-evés után.   A kapor is jó hatással van a vércukorra.
Most hirtelen az jutott eszembe, hogy nekem kb. 2 évig volt  magas a vércukrom,  -tehát nem tudtam, hogy cukorbeteg vagyok, nemrég derült ki-…szóval lehet, hogy a sok a fahéjas ízesítés  mentett meg egy komolyabb rosszulléttől.
Üdvözlettel: M.

elekes andras answered 13 év ago

 Igen jó a fahéj a cukorbetegeknek,itt korábban valaki már írt erről.Én is megfigyeltem amikor fahéjast eszem csökken a vércukrom,de naponta nem tudom fogyasztani,mert úgy érzem,hogy felfújódik a gyomrom.

Sára Biró answered 13 év ago

 Szia Verzsike!
Korábban írtak a fahéj hatékonyságáról,nekem ezzel kapcsolatosan tapasztalatom nincsen,de sok diabetikus sütemény összetevőjeként szerepel.
Ez a fahéjjal kapcsolatos kérdés:
https://egeszseg.keva.hu/kerdes/772/

Verzsike hogyan alakultak a vércukor értékeid ?
Örülök,hogy újra jelentkeztél:-)

Krisztina Kiss answered 13 év ago

Tippek

  • A fahéjport közvetlenül a tálalás előtt add az ételhez, mert főzéssel keserűvé válhat.
  • Túl nagy adagban ne alkalmazd, mert allergiás tüneteket okozhat.
  • A fahéj akkor friss, ha nagyon erős, édes illata van – ne használd, haalig érezhető a fahéjillat, ilyenkor jótékony hatást már nem fejt ki.
  • Fénytől elzárt, zárt helyen tartsd, így tovább megőrzi frissességét.

Az utóbbi időben nyilvánosságra került, hogy a fahéj tartalmazhat egy mérgező (rákkeltő), kumarinnevű vegyületet. A ceyloni fahéj, melyet jellemzően Sri Lankántermelnek, csak igen kis mennyiségben tartalmaz kumarint. Ezzel szembena Cassia fahéjat Kínában, Vietnamban és Indonéziában termelik, s ezt afajtát az európai élelmiszeripar magas kumarintartalmúként tartjaszámon.

Viszonylag könnyű felismerni a fahéjrudakat tartalmazó celofán csomagokat: amíg a Cassia fahéjcsomag szinte mindig egy darab, viszonylag vastag összegöngyölt fahéjtekercset tartalmaz, addig a ceyloni fahéjcsomag metszetén látszik, hogy több vékonyabb réteget tartalmaz, melyek szivarszerűen rudakká vannak összesodorva.

verzsike answered 13 év ago

Szia Sárika. vettem fahéjkapszulát ez nem bántja a gyomrom egy hónapig szedem és mérem vajon még ez is is csökkenti-e majd a cukrot. holnap lesz kész a labor eredményem remélem hogy elfogadható lesz.

Sára Biró answered 13 év ago

 Szia Verzsike! De gyógyszert is szedsz ugye,azt nem hagytad el?!
 Jelentkezzél majd,kíváncsi vagyok az eredményre! A fahéj kapszuláról  még nem hallottam.

Julcsi answered 11 év ago

 Csökkenti a vc.szintet, a vérnyomást és az LDL koleszterint is!