byetta ki használja, mi a véleménye róla?

Kérdésekbyetta ki használja, mi a véleménye róla?
verzsike kérdezte ennyi ideje: 13 év

én egy hónapja használom hányingerem van tőle.most elvette az orvosegy hónapig de ismét nagyon emelkedik a vércukorértékem.sajnos nagyon drága.

7 Válasz
klari50 answered 13 év ago

Az én szomszédom csak kipróbálásra kapott,de nem jött be neki. A másik injekció amit használ azt naponta egy alkalommal adja és nagyon jó fogyott 6 kg-t és a cukrai jók,pedig inzulinra akarták már állitani /ez is drága kb 9000 forint/. Érdemes az orvosnál rákérdezni még milyen lehetőségek vannak!

Sára Biró answered 13 év ago

A hányinger sajnos mellékhatása a Byettának! Naponta 2 alkalommal adtad az injekciót?
 Nem tudom próbáltad-e úgy adni,hogy kevesebb szénhidrátot fogyasszál,illetve fokozatosan emelted-e az injekció adagját,hogy hozzá szokjon a szervezet ?! Nekem mesélték,( a másik injekciónál)hogy például,ha nagyobb mennyiségű szénhidrátot fogyasztottak pl.rizst,vagy elfogyasztottak egy szelet süteményt akkor jelentkeztek a mellékhatások hányinger,hasmenés és utána kevesebbet ettek,illetve este valamilyen gyorsan felszívódó szénhidrátot fogyasztottak  a panasz nem jelentkezett!
Valóban drágák ezek a szerek,de ha sikerülne fogyni,akkor kevesebb gyógyszerre lesz szükség és a szövődmények későbben alakulnak ki! 

verzsike answered 13 év ago

Kedves Sára. köszönöm amit irtál a byettáról. egy hónapja szúrom magam hogy ne kelljen még inzulint használni,az erős hányinger miatt leállítottak róla de sokkal jobb volt a vércukorértékem addig míg ezt kaptam,most újra 13.14 csak a háziorvosom nagyon nem jó szível fogadta azt mondja ez csak kisérlet.ezért szeretnék másoktól is tapasztalatott kérni .szívem szerint én újra kérni fogom,mert jobb volt mint igy.sokatgyalogolok hogy ne emelkedjen olyannagyon meg a vércukrom. ezt másoknak is ajánlom.

Sára Biró answered 13 év ago

 A testmozgás ugyan olyan fontos mint a diéta és az étrend,tehát  a gyaloglás nagyon jó! Jó lenne pl szobabiciklizéssel kiegészíteni,de arra figyelni kell,ha valakinek a vércukra 14 mmol/l körül van /ez egyéni függő/ ilyenkor az erősebb sport felfele viszi a vércukrot ! Szeretném elmondani ezek az injekciók nem kisérleti gyógyszerek,hanem kipróbáltak,melyek hatékonyan csökkentik a vércukrot,jó testsúlycsökkenést lehet elérni.Ha csökken a súly,akkor későbbiekben a vérnyomás is csökken,sok beteg közérzet javulásról is beszámolt! A Victoza előnye, hogy azt csak naponta egy alkalommal kell adni. Akik kipróbálták 2-3 napig éreztek émelygést,illetve olyan teltségérzésről számoltak be! Erről van nagyobb tapasztalat,de gondolom lesz majd a másik szerről is! Mindenképpen a diabetológus orvosra kell hallgatni,hogy ő mit javasol!
Gondolom azért szedsz vércukorcsökkentő szert?

verzsike answered 13 év ago

igen természetesen vagy inkább sajnos?, szednem kell két fajta gyógyszert azt nem tudom itt le lehet-e írni a nevét.

Sára Biró answered 13 év ago

 Hogy alakul a vércukrod? Tudod adni az injekciót?

Sára Biró answered 13 év ago

 Verzsike! Ha erre jársz szeretném megkérdezni,hogy milyen adagban kezdted adni a Byettat? Kezdetbe naponta egy alkalommal?
Jók most az új kezeléssel a vércukor értékeid?