Tapasztaltatok olyant,hogy az uborka megemelné a vércukrot?

KérdésekTapasztaltatok olyant,hogy az uborka megemelné a vércukrot?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Képzeljétek ma mesélték nekem,hogy a zöld uborka megemelte a vércukrot,és ugyanannyi kovászos uborka meg nem. Létezik ilyen?

33 Válasz
jaskó answered 12 év ago

Nem tudom a válasz, mert ezzel még nem találkoztam, viszont van egy érdekes, talán ezzl is egybevágó megfigyelésem. Érzékeny vagyok a tejcukorra. De csak kizárólagosan a tiszta tehéntej esetében. Legyen az forralt vagy nyers. Viszont a szervezetem eléggé jól viseli a joghurtokat, a túrót, a sajtokat és a kefírt. Erre más magyarázatot nem tudok adni csak azt, hogy az utóag említett termékek egy tejsavas erjedésen mennek keresztül, melynek során a tejcukor szerkezete megbomlik és talán az erjedés miatt emészthetőbbé válik. A kovászos uborka is egy erjedéses folyamat végén válik élvezhetővé. Talán itt rejlik a megoldás????

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Ezt most tesztelni fogom, szerencsére épp most tettem a hűtőbe a kovászost, fincsi hidegen. De szerintem ez nem igaz,lehet,hogy valamit ettek az uborka mellé, a kovászos mellé meg nem?

Sára Biró answered 12 év ago

 Melinda épp erre kérdeztem rá,és azt mondták,hogy semmit nem evett ( egy kis gyerekről van szó),és abban a gondozóban is ahová jár értetlenül hallgatták,mert ilyent nem hallottak. Mindig azt mondjuk,hogy egy egész  nagy saláta uborkát is meg lehet enni,mert az nem emeli meg a cukrot.

Györgyné Harasztia answered 12 év ago

Én még ilyet nem tapasztaltam, pedig imádom a nyers uborkát, de most figyelni fogok rá!Én  úgy tudom a savanyú dolgok csökkentik a vércukrot!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Tényleg nagyon várom az észrevételt,örülnék  ha  minél többen tesztelnétek:-)))

Nanita answered 12 év ago

Nem lehet, hogy a nyers uborkára allergiás és az allergia megemeli a cukrot? Pl. ha nekem allergiás reakcióm van, akkor megugrik a cukrom.

Sára Biró answered 12 év ago

Anita nem rossz ötlet,mert lisztérzékeny,akkor másra is lehet allergia.
Azért teszteljétek,mert kíváncsi vagyok(mint mindig:-))))))))

Kati Nagy answered 12 év ago

Én nagyon szeretem az uborkát nyersen is és kovászosan is. Minden nap megeszek 2-3 kovászos uborkát,
ilyen melegben még jobban is esik, de nem tapasztaltam, hogy megemelné a vércukor szintet.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kísérleteztetek? Vélemény?

rgyorgy answered 12 év ago

Feláldozom magam:-))))
Fél háromkor mérem a Eu-i cukrot, és most nyomós okom van, hogy uzsonnára jóllakjak kovi ubival:-)))
Most lett megkezdve. Én is kíváncsi vagyok, négy napja újból a plazmás tesztcsíkot használom, most jól látható lesz a ubi hatása.Vacsora előtti mérés után jelzem, hogy mi történt.