Tapasztaltatok olyant,hogy az uborka megemelné a vércukrot?

KérdésekTapasztaltatok olyant,hogy az uborka megemelné a vércukrot?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Képzeljétek ma mesélték nekem,hogy a zöld uborka megemelte a vércukrot,és ugyanannyi kovászos uborka meg nem. Létezik ilyen?

33 Válasz
Pityu answered 10 év ago

A linkre kattintva olvashatunk arról, hogy miért fogyasszon a cukorbeteg is uborkát: http://www.egeszsegkalauz.hu/taplalkozas/14-ok-miert-fogyasszunk-uborkat-113510.html

Agnes Kovacs answered 9 év ago

A sima uborka csak víz szinte kalóriértéke sincs, én ugyan 1es típusú inzulinfüggő cukros vagyok de a kigyóubi alig 0,5 mml/l-vel emeli a  vércukit inzulin nélkül és ráadásul nem tartósanalig 20-30 perc alatt vissza áll a vércukor az eredeti tartományba. A kovászos uborka viszont jobban emeli vércukrot rövidtávon, viszont hosszabb távon 1 óra elteltével meg csökkenti… persze ez is egyéni kinek milyen az inzulinérzékenysége, a sejtjei állapota és még milliónyi dolog befolyásolja én személyzserint nem adok inzulint az uborkára mert csak rövid távon emeli jelentéktelenül a vércukrot.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Amúgy a sima kávé is emeli a vércukit nálam, én tej és édesítő nélkül iszom és 30-40 percre alig 1-1,5 mml/l -el emeli a vércukit rövid távon, ami magától visszaáll 1-2 óra alatt. Talán a vérnyomás miatt húzza magával a vércukimat, de erre sem adok inzulint hiszen az inzulin  hatása jóval tartósabb mint 30 perc vagy 1.5 óra minimális és rövitávú vércuki emelkedés.