Tasakos bögrés levesek. Ti gyakran esztek ilyent?

KérdésekTasakos bögrés levesek. Ti gyakran esztek ilyent?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Ma egy régi kedves beteggel beszélgettem, aki, azóta közel 30 kilót fogyott és nem szükség az inzulint adnia. . Nagyon kevés ételt tud enni. Beszélgetés közben elmesélte,hogy "rákapott a tasakos bögrés levesre".  Miért is gondolják sokan azt,hogy ezek az ételek egészségesek? Kertje tele van jobbnál-jobb zöldségekkel.
Adtam neki ötleteket hogyan is tudna egészségesebben táplálkozni.

15 Válasz
Pityu answered 11 év ago

Rövid válasz részemről: N e m. Még addig sem jutottam el, hogy levegyem a boltban a polcról, és megnézzem mit írnak a csomagolására.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Van köztük egész jó is, de azért étrendet nem alapoznék rá. Szerintem arra jó, hogyha valaki munka közben nem bír magával, akkor inkább ezt szürcsölgese, mint hogy csokit vagy kekszet nassoljon.

Marika answered 11 év ago

Nem fogyasztunk ilyent , egészségtelen és drága is !!!

Nagy Mária answered 11 év ago

El kell olvasni, hogy mi minden szörnyűséget tartalmaz, s már meg is van a válasz. NEM!

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Mint már írtam, én korábban már fogyasztottam ilyet. Most kíváncsiságból megvizsgáltam egy zacskós tyúkhúslevest. A tapasztalataimat leírom. Első lépés (vásárlás): a csoamgoláson felsorolt összetevők alapján semmi oylan nincs benne, amely eltántorítana, az ára nem olcsó de tűrhető. Második lépés (elkészítés): a főzés során (ha lehet egyáltalán "főzsének" nevezni a foylamatot) olyan állapotváltozásokon megy keresztül, amely nem a leggusztusosabb látvány, pl. kirakódás a fazék falán. Harmadik lépés (késztermék szemrevételezése): jól néz ki, ismét semmi különös, ami elrettentene. Negyedik lépés (fogyasztás): Finomnak éppen nem nevezném, de határozottan ehető. Továbrra is az a véleményem, hogy ezeknek meg van a maga helye az étkezési szokások között. Például senki ne várja a fiataloktól, hogy kirándulás, kempongezés során fél napot fognak levesfőzéssel tölteni. Az ilyen kaja oda való. Aki viszont napi rendszerességgel ezt fogyasztja, annak nem csak az étkezési szokásain kell változtatnia, hanem sok minden máson is az életvitelében.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Krisztián! Köszi a részletes beszámolót. Tényleg aki napi  rendszerességgel fogyasztja annak sok minden máson is változtatnia kell.
Néhányszor a gombakrém levest én is kipróbáltam, jó volt,de elég sósnak tűnt.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Kedves Krisztián!!Tudnál ötletet adni hogy milyen leveseket fogyasztassz? A kedves feleséged, vagy te miből szoktál késziteni ,és mi a kedvenc levesed? Sokszor már azt sem tuduk mit főzzünk!!

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Nem tudom eldönteni, hogy most köznevetség tárgya vagyok-e, hogy megvédtem a zacskós levest. De egyéb jelzésig úgy tekintem, hogy komoly a kérdés, ezért komolyan válaszolok. Kevsebb levest eszek, mint amennyit kéne. Amíg munkahelyemen profi szakács főzött, addig bármilyen levest megettem, ami a menün volt. Amióta nyugdíjba ment, azóta a menza közelében sem jártam. Ezeket szeretem: hagymaleves, paradicsomleves, gyömölcsleves bármiből (édesítőszerrel), frankfurti leves, karalábé leves, karfiol leves, tárkonyos ragulevesek, húsleves (minenféle húsból), vastag levesek (bab és gulyás). Több nem jut eszembe. Amit semmi szín alatt nem: halászlé.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Ugyan ne  viccelj már,komolyan kérdeztem,egyébként nekem volt dolgom zacsekos levessel, tele raktam zöldséggel és kész!!Egyébként a frankfurti leves finom,régen is volt ezért a héten főzni  fogok!!  Úgyhogy kedves Krisztián ez nem volt vicc amit kérdeztem ,a vicc az a Mórickánál van,de nem itt!!A halászlét útálom én is !!  Üdv,,Zsuzsanna!!

kontra istvánné answered 11 év ago

Én is szoktam zacskós levest főzni de mindig meg bolondítom zöldséggel vagy gombával egy kis tésztával  és így nekem finom.