Tasakos bögrés levesek. Ti gyakran esztek ilyent?

KérdésekTasakos bögrés levesek. Ti gyakran esztek ilyent?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Ma egy régi kedves beteggel beszélgettem, aki, azóta közel 30 kilót fogyott és nem szükség az inzulint adnia. . Nagyon kevés ételt tud enni. Beszélgetés közben elmesélte,hogy "rákapott a tasakos bögrés levesre".  Miért is gondolják sokan azt,hogy ezek az ételek egészségesek? Kertje tele van jobbnál-jobb zöldségekkel.
Adtam neki ötleteket hogyan is tudna egészségesebben táplálkozni.

15 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Sziasztok!
Köszönök minden hozzászólást!  Krisztián egyáltalán nem vagy köznevetség tárgya,sőt kimondottan szeretem a mérnöki pontossággal megalkotott véleményeidet. A lényeg az,hogy alkalmanként fogyasztható,de amikor lehetőségünk van akkor együnk frissen készített levest,minél több zöldségfélével és lehetőleg naponta együnk levesfélét.(bevallom nálam is előfordul  hét közben,hogy  vagy főzeléket készítek,vagy valamilyen levest , amúgy hétvégén legalább 2-3 napra előre főzök).
Én szeretem a halászlét:-))) de úgy ha harcsa van bele főzve!

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Zsuzsanna, véleményem szerint a frankfurti levesben a leggyengébb láncszem a virsli. Az közismert, hogy a virsli a húsipar fekete báránya, sajnos nem alaptalanul. Sok gyanús "húskészítményre" ráhazudják, hogy frankfurti virsli. Szerintem a frankfurti levesbe csak juhbélbe töltött prémium virslit szabad belefőzni. Az én környezetemben a Karát Bécsi Virsli a legkönnybeben beszerezhető http://www.jobbanjar.hu/hal-husaru-akciok/karat-becsi-virsli-t87924/ de a Pápai Hús Kft termékei is nagyon megbízhatók.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Igen igazad van Krisztián,rossz virslik vannak,de a Pápai finom,van amelyik persze" rossz virsli"2 nap után felbontva az acskóból "megdöglik" a hütőbe!!Főleg a baromfi virslik!!

Agnes Kovacs answered 9 év ago

én szoktam enni tasakos levest, nem a legkedvezőbb kaja de kevésbé káros mintha pogácsát , sajtos rolnit majszolnék…. én is csak azért eszem, ha nincs idő a hajtos munka miatt főzni akkor ez gyors megoldás valami főtételnek vélt kajára, ha nem is a legjobb megoldás de nem is annyira káros mint ahogy fenagyitják, azért ha van időm én is inkább friss zöldségből, alapanyagból készítek kaját és nem szárított örleményből

Agnes Kovacs answered 9 év ago

mondjuk a legtöbb tápanyagértéke hagy maga után kivetni valót én is egy márkát használok abból is alig két féle között variálok, a legtöbbje tele zsírral és cukorral