Cukorbetegség

KérdésekCukorbetegség
Erika kérdezte ennyi ideje: 13 év

 
Szép napot mindenkinek!   Kérdésem az lenne hogy aki cukorbeteg annak a napi ötszöri étkezés a fontos ? 
Lehet  hogy éppen hizlal inkább,

7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Erika,üdvözöllek a kevan!
Azért fontos a cukorbetegnek gyakrabban napi 5 alkalommal étkezni,mert egyrészt mérsékelhető így az étkezések utáni vércukor emelkedés mértéke,másrészt a táplálék több kisebb részre osztása csökkentheti a testtömeg gyarapodás esélyét. Aki fogyókúrázik és naponta 1-2 alkalommal szándékozik enni eleve kudarcra vannak utalva! Az étrend összetételét úgy kell összeállítani,hogy 50% legyen szénhidrát,30% zsír,20% fehérje.Fontos arra is odafigyelni,hogy a szénhidrát tartalom minél alacsonyabb glikémiás indexű legyen.
Nagyon fontos az étrendet mozgással kiegészíteni!
Hány gramm CH-t,illetve mennyi kalóriát javasoltak Neked?

Krisztina Kiss answered 13 év ago

HA 5 SZÖRI ÉTKEZÉSRE VAN BEÁLITVA AKOR AZT UGY KELL BETARTANI. ÉS BIZTOS NEM HIZLAL .

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Ezt egy éve kérdezte Erika,hát igen az 5x-i étkezés  hizlal-e, vagy ha napi 3x-eszel de többet az hizlal-e? Ki tudja!!A mozgás az persze fontos,csak én azt nem értem hogy van olyan cukorbeteg ismerősöm akinek a munka eszköze nap mint nap a bicaj, és sajnos nem igazán fogy!!Nem értem ,vagyis lehet hogy értem előfordul hogy a génjeiben nem a soványság lapul,ahogy nekem sem!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Zsuzsa a géneknek is van szerepük az elhízásban, ez igaz ,de épp ma egy nagyon kedves kolléganővel beszélgettünk a témáról ( akinek bőven van túlsúlya) és azt mondta,hogy olvassa az írásainkat és úgy beírna egyszer, hogy csak az hizlal amit megeszünk és ő nem tagadja,hogy többet eszik,meg az édességet is ha megkívánja megeszi.
Zsuzsa az egyik ismerősöd aki biciklivel jár napközben jócskán van túlsúlya,de egyszerre 3 gombóc fagyi, meg sütemény is elfogy. 
Aki fogyni szeretne kerülje a finomított élelmiszereket, az édességet, fehér pékárút,kenyeret ,egyen rendszeresen, és mozogjon legalább napi 30 percet. Fontos, hogy a 30 perc mozgás közben ne álljunk meg az ismerőssel beszélgetni.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Jogos :-))))

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

"hogy olvassa az írásainkat és úgy beírna egyszer, hogy csak az hizlal amit megeszünk"-na azért ez nem mindig igy van ám,mert egyes betegségek ,gyógyszerek mellékhatásai nagyon eltudják változtatni az embereket,pl- Pajzsmirigybetegség és még van azért egy két hizlaló gyógyszerke!!De hát mi igy jártunk ,sokan igy is maradunk ,de azért küzdünk!!!

Sára Biró answered 11 év ago

 De aki mondta Zsuzsa nem sovány,lehet nagyobb a súlya mint a tied.  Úgy,hogy nem kell feladni,
 kitartás ,meglesz az eredménye.Tudod, hogy már sikerült fogyni, jön a jó idő , a mozgás is több lesz.