Cukorbetegség

KérdésekCukorbetegség
Erika kérdezte ennyi ideje: 10 év

 
Szép napot mindenkinek!   Kérdésem az lenne hogy aki cukorbeteg annak a napi ötszöri étkezés a fontos ? 
Lehet  hogy éppen hizlal inkább,

7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 10 év ago

 Kedves Erika,üdvözöllek a kevan!
Azért fontos a cukorbetegnek gyakrabban napi 5 alkalommal étkezni,mert egyrészt mérsékelhető így az étkezések utáni vércukor emelkedés mértéke,másrészt a táplálék több kisebb részre osztása csökkentheti a testtömeg gyarapodás esélyét. Aki fogyókúrázik és naponta 1-2 alkalommal szándékozik enni eleve kudarcra vannak utalva! Az étrend összetételét úgy kell összeállítani,hogy 50% legyen szénhidrát,30% zsír,20% fehérje.Fontos arra is odafigyelni,hogy a szénhidrát tartalom minél alacsonyabb glikémiás indexű legyen.
Nagyon fontos az étrendet mozgással kiegészíteni!
Hány gramm CH-t,illetve mennyi kalóriát javasoltak Neked?

Krisztina Kiss answered 10 év ago

HA 5 SZÖRI ÉTKEZÉSRE VAN BEÁLITVA AKOR AZT UGY KELL BETARTANI. ÉS BIZTOS NEM HIZLAL .

Zsuzsanna Német answered 9 év ago

Ezt egy éve kérdezte Erika,hát igen az 5x-i étkezés  hizlal-e, vagy ha napi 3x-eszel de többet az hizlal-e? Ki tudja!!A mozgás az persze fontos,csak én azt nem értem hogy van olyan cukorbeteg ismerősöm akinek a munka eszköze nap mint nap a bicaj, és sajnos nem igazán fogy!!Nem értem ,vagyis lehet hogy értem előfordul hogy a génjeiben nem a soványság lapul,ahogy nekem sem!!

Sára Biró answered 9 év ago

 Kedves Zsuzsa a géneknek is van szerepük az elhízásban, ez igaz ,de épp ma egy nagyon kedves kolléganővel beszélgettünk a témáról ( akinek bőven van túlsúlya) és azt mondta,hogy olvassa az írásainkat és úgy beírna egyszer, hogy csak az hizlal amit megeszünk és ő nem tagadja,hogy többet eszik,meg az édességet is ha megkívánja megeszi.
Zsuzsa az egyik ismerősöd aki biciklivel jár napközben jócskán van túlsúlya,de egyszerre 3 gombóc fagyi, meg sütemény is elfogy. 
Aki fogyni szeretne kerülje a finomított élelmiszereket, az édességet, fehér pékárút,kenyeret ,egyen rendszeresen, és mozogjon legalább napi 30 percet. Fontos, hogy a 30 perc mozgás közben ne álljunk meg az ismerőssel beszélgetni.

Zsuzsanna Német answered 9 év ago

Jogos :-))))

Zsuzsanna Német answered 9 év ago

"hogy olvassa az írásainkat és úgy beírna egyszer, hogy csak az hizlal amit megeszünk"-na azért ez nem mindig igy van ám,mert egyes betegségek ,gyógyszerek mellékhatásai nagyon eltudják változtatni az embereket,pl- Pajzsmirigybetegség és még van azért egy két hizlaló gyógyszerke!!De hát mi igy jártunk ,sokan igy is maradunk ,de azért küzdünk!!!

Sára Biró answered 9 év ago

 De aki mondta Zsuzsa nem sovány,lehet nagyobb a súlya mint a tied.  Úgy,hogy nem kell feladni,
 kitartás ,meglesz az eredménye.Tudod, hogy már sikerült fogyni, jön a jó idő , a mozgás is több lesz.