Analóg vagy humán inzulin?

KérdésekAnalóg vagy humán inzulin?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Mostanában sokat foglalkoztunk e témával.
Egy mai esetet szeretnék megosztani veletek: analóg inzulin kezelés mellett az egyik betegnek   mindig 9 feletti HbA1c értéke volt . A jogszabály változás miatt már 3 hónapja humán inzulint kap. Nem hiszitek el? A HbA1c 7,7 %! Természetesen vércukornapló is van és nincs benne hipó rögzítve. A paciens véleménye is az, hogy amióta a humán inzulint adja sokkal jobbak a vércukor értékei. Na.ilyen is van:-)
Vélemény?

4 Válasz
Nanita answered 11 év ago

Hát egy ideje engem is foglalkoztat ez a kérdés. Vajon az analóggal vagy a humán inzulinnal lenne jobb a cukrom. Többektől hallottam én is, hogy jobbak lettek az értékek ahogy visszatértek a humánra. Bár ugye a humánból se mindegy hogy melyiket kapja a beteg. 🙂

Sára Biró answered 11 év ago

Analóg inzulinnal elég naponta 3x étkezni,de az általam említett beteg időnként az analóg mellett is tízóraizott,uzsonnázott valószínű ez letett az egyik ok,amiért jobb volt a vércukra,illetve a Hba1c-je a humán inzulin kezelés mellett.

Marika answered 11 év ago

Ez az amiről annyiszor beszélünk . Minden ember szervezete másképpen reagál gyógyszerekre ugyanabban a betegségben is , nincs két " egyforma" eset . Ez lehet az inzulinnál is az ok . Már több alkalommal írtam , hogy nálam minden létező inzulint kipróbáltunk amíg a Humalóg bevált és maradt .

Sára Biró answered 11 év ago

 Így igaz!
Megnéztem a 3 hónappal korábbi HbA1c-jét is  a betegnek és az 10,7 % volt:-(