Hogy mi mindenre jó a szamóca más néven eper?………

KérdésekHogy mi mindenre jó a szamóca más néven eper?………
Marika kérdezte ennyi ideje: 12 év

Gyógyhatásai ..

10 Válasz
Marika answered 12 év ago

Az eper május június ízletes ajándéka !Mi mindenre jó ? Vitaminokkal tele a tél végén már kimerültek a szervezetünk vitamin tartalékai és az eper tele van E és C vitaminnal , ezért kitűnő méregtelenítő hatású . Jól megmozgatja a vérkeringést , oltja a szomjúságot nagyon hasznos vértisztító. elősegíti a felesleges zsírok távozását a szervezetből és a salakanyagokét is . Alacsony a kalóriatartalma és 100 gr csak 7 gr CH -t tartalmaz . Az eper jó a daganatok ellen , segíti a vesék működését , de fiatalító hatása sem elhanyagolható .

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=682

Sára Biró answered 12 év ago

Jó az anyagcsere zavarban, különösen a magas vérnyomásban szenvedőknek, ajánlotta köszvénnyel küzdők számára, ízületi panaszokban kedvező hatású.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Hogyan csináljunk jó eper turmixot, amelyet a cukorbeteg is fogyaszthat? A cukor kiváltható édesítőszerrel, de a tejjel mi legyen?

Sára Biró answered 12 év ago

 Én nem szoktam turmixot csinálni,de ebéd után nyugodtan készíthetsz,meg délután is ki lehet próbálni,mert 10 gramm gyorsan felszívódó CH még analóg mellett is mehet.
Én "csak úgy szeretem" az epret,de nagyon!

Marika answered 12 év ago

Nem szoktam turmixot készíteni , csak jól megmosom a gyümölcsöt és a’ la natúr fogyasztom . A meggyet is málnát epret , ribizkét és általában az összes gyümölcsöt imádom !!

Julcsi answered 12 év ago

Számomra az eper a gyümölcsök királya! Amennyi van "csak annyit" tudnék enni belőle. Kár, hogy télen nincsen!

Sára Biró answered 11 év ago

 Ismét lehet kapni epre , igaz spanyol epret vettem, de ízletes volt. A zöldségesnél  már két alkalommal vettem rossz ízű epret, azt mondták, hogy a nylon ami ki van terítve az eperföldre,az változtatja meg az ízét!! :-(( Jó, mi??

rgyorgy answered 11 év ago

A spanyol és magyar epret jól meglehet különböztetni.Többek között íz alapján is, csak előfordul, hogy a rossz íz  a használt vegyszerektől van.Sajnos.

Marika answered 11 év ago

Az igazi szabadföldi magyar eper most virágzik . Látom a szomszédaim is tettek fekete fóliát az eper alá , hogy ne gazosodjon és hamarabb érjen az eper. A fóliasátorban érett eper jó izű , de az igazi a szabad földön nap érlelte gyümölcs. Nagyon szeretem én is. Idén nagyon kevés gyümölcs lesz most nézegettem végig a gyümölcsfákat.