Hidegen sajtolt olajok jótékony hatása

KérdésekHidegen sajtolt olajok jótékony hatása
stewes kérdezte ennyi ideje: 13 év

Van-es személyes tapasztalatotok, illetve megbízható tudásotok a hidegen sajtolt olajok jótékony hatásáról? Ezek bolti termék formájában azonosak-e a megbízható termelőnél, vagy magunk által házilag előállítottal?

12 Válasz
stewes answered 13 év ago

Gondolom, legjobb az, amit magunk szakszerűen el tudunk készíteni. Sajnos a kis „házi” termelők között vannak kontárok szélhámosok, de nem mind az persze. (Emlékezzünk a méhészeink harca a kínai ellen, majd a bukta, amikor kiderült, a hazaiak között is sok a hamisítvány.) A gyáriba felteszem kellenek olyan anyagok is, ami stabilizálja, tartósítja.

Egy bulvárlap cikkében olvasom a lenmagolaj hatását. Ezek: antioxidáns, magas a vitamin-, az ásványianyag- és az Omega-3* zsírsavtartalma. Javítja az emésztést, csökkenti a vérsűrűséget, májtisztító hatású. Jó a szív- és érrendszeri betegségek ellen. Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Szabadon keverhető más olajokkal.

Jó! Ez nekem mind gond, ha javít a helyzeten, akkor ide vele. (Egy blogban azt olvasom, borzalmas az íze. Az Istopirinnek is. Legalább nem adagolom túl, ha tényleg olyan rossz.)

Máriatövismagolaj jó a májra. Ez is kell nekem.

Csalánmagolaj: vértisztító, méregtelenít, jótékony a hasnyálmirigyre, májra, érrendszerre.

A fahéj is jó nekünk, de abból nem az olaj. Rákeresek, mit írtok itt, ti hogyan juttatjátok be magatokba. 🙂

A fenti három olajat nem lehet egy kis fahéjjal keverve leküldeni?

*Kedves gyermekek, kedves szülők! Aki Omega-3 bogyót eszik, nem kell fáradnia a tanulással. A bogyó megtanulja helyette a leckét. Nézzetek reklámot! :-DDD

Sára Biró answered 13 év ago

Stewes  van itt az oldalon valaki aki a lenmag olajat fogyasztotta,ha ráolvas biztosan válaszol Neked. Én nem kóstoltam.
A fahéjból igen sokat kellene enni,hogy tényleg hatékony legyen,de annyit nem lehet megenni:-)
Viszont azt tapasztalatból tudom,hogy tökmagolaj között  nagy a különbség. Régebben Ausztriából kaptam házilag sajtolt tökmagolajat,aztán az Őrségből szintén nagyon jóízű olajat kaptam,ez utóbbit jelenleg is használom.
Aztán van nagyon szép kis üvegbe csomagolt "bió" olajkám ,aminek egyáltalán tökmagíze nincsen. Hát ennyit erről.
Igen mindenből kellene valamennyit fogyasztani. Erre csak egyet tudok mondani mindig változatosan egészségesen táplálkozni és egy-egy fajta növénykét kipróbálni,amiről azt gondoljuk hatékony. Én még csalán teázom,időnként Mecseki epehajtó teát iszom+ zöld teát:-) 🙂  Próbálkozik az ember….

Sára Biró answered 11 év ago

 Milyen gyakran használtok hidegen sajtolt olajat? Én salátára használom az olívát, a tökmagolajat. Egyszer nemrég kipróbáltam a dió olajat,de annyira nem ízlett. Lehet rosszul  készítettem a salátát?

Halász Gabriella answered 11 év ago

Én használnék gyakrabban, ha nem lenne annyira drága! 🙁

Amikor sikerült elérhető áron vennem olíva olajat, és kaptam is ajándékba, akkor azt használtam salátákhoz és hús sütésére is.
Mindennek sokkal, de sokkal másabb lett az íze!!! Pláne a párolt húsoknak. Annyira észre lehet venni, ha azzal készítik el az ételt.
Mást nem próbáltam még.
Viszont imádom az olíva bogyót!!! 🙂 Legjobban a fekete színűt! 🙂

El sem tudom képzelni, hogy hogy lehet otthon a konyhámban olíva olajat sajtolni!!?????

Azt tudom, hogy a tökmag rendszeres fogyasztása a férfiaknál rendbe tartja a prosztatát!!!

Marika answered 11 év ago

A fahéjat (őrölt) egy kis mokkás kanálka félig a forró kávéban jól elkeverve és egy csepp tej , cukor nélkül vagy egy kis édesítő tablettával nagyon jó hatású. Régóta iszom a kávémat így és csökkentek a vércukor értékeim .Most , hogy jött a melegfront 2-2 egység inzulinnal kevesebbet kellett adni az étkezések előtti inzulinból . Mindig azzal variálok a bázis az marad az állandó.Az idei január 2-án levett és 10-én bevizsgált A1c eredményem 5,9 % volt .

rgyorgy answered 11 év ago

Marika! Szép a hba1c értéked.Megkérdezhetem, hogy ezen belül mi volt a legkisebb, és legmagasabb mért érték? Hogyan tudod a melegfront előtt megállapítani, hogyan módosítsd a beadott inzulint?
Januárban eddig hét alkalommal volt melegfronti hatás. Ezeknél 3x mértem magas,2x alacsony, és 2x normál értéket.Kétszer mértem 3,7-3,8-at, 2×10,2-10,3-at. ilyen magas sosem szokott lenni.Az alacsony, és magas értéket is melegfrontnál vacsora után mértem. A megevett CH mindig azonos volt.
?????  :-(((

Sára Biró answered 11 év ago

György a hipoglikémia a szemfenéknek a legrosszabb,épp ma volt egy 65-70  év körüli beteg , aki szintén ragaszkodott a szoros vércukor értékekhez. Úgy,hogy továbbra is javaslom,hogy írd cetlire a kérdéseidet,ha kell segítünk Neked. 

Marika answered 11 év ago

Kedves György !!!Nekem nagyon jó Diabetológusom van !! Szerinte a korosabb cukorbetegeknél nem cél , hogy nagyon alacsony értékei legyenek , mert sokkal veszélyesebb a hypó közeli érték . Nekem már 3.4 értéket is kevésnek tartotta , ez volt a legalacsonyabb . Néhányszor előfordult , hogy nem tudom kiszámítani a munkavégzés és az elfogyasztott ételek mennyiségét . Jaskótól tanultam és én is a kis kávés kanál mézet " kapok " be ha érzem , hogy alacsony és természetesen mérek is . Most nagyon jól sikerült " belőni" a megfelelő adagot 4.4 – 5.2 között van a reggeli 7h mérés és a reggeli után 5.8 -6.2 között van . Lantus a bázisom és Humalóg a gyorshatású . Nem vagyok olyan precíz mint Te csak a naplót vezetem , de azt szigorúan pontosan .

rgyorgy answered 11 év ago

Sárika,igyekezni fogok megemelni az alsó értékeket.A célértékeket felírtam kérdésnek.
Marika! Te nagyon ügyes vagy. A reggeli előtti vc értékeim nekem is stabilak 4,8-5,4 között vannak A naplómban az alacsony értéket 4,2 alatt jelezte pirossal a napló. Ezt átírtam 4,0-ra, és a fele piros bejegyzés eltűnt.A maradék alacsony értékeimnél a cella jegyzeteket elolvasva, bizony hibákat követtem el. Elfelejtettem tízóraizni, elmentem valahová plusz CH nélkül. Szóval van mit javítanom a hozzáállásomon.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Sziasztok!

Érdekes, nekem csak a kezdeti időszakban volt egyszer-kétszer, hogy 4 körüli voltak az értékeim! Az is inkább délelőtt – gondolom amikor mentem vásárolni, utána főztem meg más dolgoztam.
Azóta nem volt.
A reggeli mérésem mindig 5 körül van. Nagyon ritkán közelíti meg a 6-ot.

Ebéd előtt pedig 6 körül van, inkább a délutáni időszak a zűrösebb, ha nem megyek sehove, ill. nem mozgok itthon.

Tegnap elmentem vásárolni, és hazafelé már éreztem, hogy kezdek izzadni, meg ideges, feszült vagyok.
Ahogy hazaértem megmértem a cukrom bizony 5,5 volt. Én már ilyenkor érzek dolgokat.
Pedig csak negyed órát csúsztam el… de ettem egy kekszet útközben.

A ma reggeli 4,9 volt!

Az én legutóbbi A1c eredményem Nekem 6,2 volt