Milyen tanácsokat adnátok ismerőseiteknek,hogy megelőzzék a cukorbetegséget?

KérdésekMilyen tanácsokat adnátok ismerőseiteknek,hogy megelőzzék a cukorbetegséget?
27 Válasz
Best Answer
Julcsi answered 14 év ago

Egészséges életmód és táplálkozás legyen előtérbe! Sokat mozogni és a túlsúlyt kerülni. Ezek a szempontokat kell szem előtt tartani.

Zsóka answered 14 év ago

Kerüljék a mozgásszegény életmódot a sós túl fűszeres nehéz ételeket!! Fehér kenyér helyett egyenek teljes kiőrlésűt.Ha túlsúlyuk van próbáljanak diétával és sok mozgással megszabadulni tőle.

Erzsi Török answered 14 év ago

először is kérdezze ki a szülőket van e a családban cukorbeteg ha igen akkor sajnos esélye van rá,hogy cukorbeteg legyen.első lépésben háziorvosánál jelentkezzen szűrővizsgálatra,ha nincs magasabb cukra akkor is figyelnie kell az életmódra hogy ne is legyen,figyelni a testsúlyra,az étkezésnél kerülni a cukros édes ételeket,sokat mozogni,amennyire lehet (főleg a mai világban) kerülni a stresszhelyzeteket egyszóval egészséges életmód!

kezdocukor answered 14 év ago

 Menjenek rendszeresen szűrővizsgálatra,hogy időben felfedezzék a betegségeket,és ha szükség kezeljék! 

kezdocukor answered 14 év ago
Violetta Varga answered 14 év ago

 egészseges életmod,rendszeres mozgas,tulsuly leadasa,jelentkezes szurövizsgalatokra haziorvosnal…

etelka1964 answered 13 év ago

 Nagyon fontos a rendszeres testmozgás,az egészséges táplálkozás sok zöldség nyersen és párolva,gyümölcsök fogyasztása,zsíros ételek kerülése.Ha túlsúlyos mielőbb szabaduljon meg a kilóktól!

mimi xd answered 13 év ago

 Rendszeresen mozogjon,ne hízzon el. Időnként pedig forduljon orvoshoz és kérjen vérvizsgálatra labor beutalót!

Ati42 answered 13 év ago

 Oda kellene figyelnünk egymásra és felhívni a figyelmet,ha a családban van cukorbeteg és netán a gyerekének testsúlyfeleslege van menjen el egy szűrővizsgálatra! Mindenki próbáljon meg a lehető legtöbbet mozogni,mert a cukorbetegség megelőzésében a mozgásnak rendkívüli fontos szerepe van! Télen amikor felszedünk  néhány plusz kilót mielőbb szabaduljunk meg,mert évek során  a kilók csak szaporodnak-tapasztalatból tudom! Nem jó a sok cola,chipsz fogyasztása,már gyerekkorban oda kellene erre figyelni,hogy ne rögzüljenek a rossz szokások!

Katalin Nagy answered 13 év ago

 A cukorbetegség ( a 2-es tip) fontos az ismeretek megtanulása. Gyerekek nevelése elengedhetetlen,mert egészségtelenül táplálkoznak (cola,pizza,chipsek stb) nem járnak sportolni,szaladgálni!Rengeteg az elhízott gyerek!