Egészséges Életmód

KérdésekEgészséges Életmód
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Sziasztok !!Titeket is megvisel ez az időváltozás? ma éppenhogy csak tavasz nincs!!

5 Válasz
Zsuzsanna Német answered 12 év ago

Két nappal ezelött irtó rossz volt a közérzetem,ma nagyon jól vagyok de ma ugyancsak mintha tavasz lenne ,találkoztam délelött ismerősökkel akik nagyon panaszkodtak betegek az idő miatt ,és ráadásul még cukorbetegek is!!Az egyik közülük cukorbetegen 8-órát dolgozik ,sokat mozog a munkahelyén elég kövér és érdekes semmit nem tud fogyni ,de nem is zabálja agyon magát!!Azt mondta szegény az ilyeneknek se irnak majd inzulint vagy gyógyxert ?-mert nem fogy?Ez egy nagy undokság és cirkusz,sőt szemétség!!!Nagyon megsajnáltam,de sajna valamelyest én is ilyen cipőben járok!!!!!Én azt mondom amit egyxer nekem mondtak,a kövérember ha megbetegxik van mit leadni,de ha egy sovány szenved a betegágyán az el is száradhat könnyen sajnos!!

Marika answered 12 év ago

Zsuzsikám !!! A sok időváltozás engem is megvisel , főleg a fájdalmak a lábtörésem miatt , az asztmám miatt és még sorolhatnám . Ilyenkor nem tudok aludni , reggelre kiszedem a paplanomat a huzatból és sokszor felkelek és olvasok , vagy lekötöm valamivel magam és ha álmos leszek vissza fekszem és néha sikerül is elaludni !! Ebből én már nem is csinálok ügyet , esetleg reggel kicsit tovább alszom . Ez van , de "  Majd alszom én ha véget ér a kín " ( Fülöp király a Don Carlosból )

Miklós Mária answered 12 év ago

Kedves Marika Druszám köszönöm!
Ugyanígy szenvedek én is, nem tudok aludni, hajnali  3-ig csak. Utána én is vmit csinálok, igazad van, én sem  rinyálok most  már emiatt.
Reggel van amikor én is tovább alszom.   Üdvözletem 🙂

Tri-Ton answered 12 év ago

 Helló Marika és Mária !!!  Egyenlőre hagyjátok Fülöp király véleményét !  Az alvás egy természetes regeneráció a fáradt szervezet számára. Ha nem tudtok aludni, lehet hogy nem vagytok eléggé fáradtak. Egy kis fizikai aktivitás és lehet, hogy ébren sem tudnátok maradni, még akkor sem ha akarnátok. Ettől függetlenül egy ötlet ( a volt kollégám régi véleménye ) : – azért nem veszek színes TV-t, mert a fekete-fehéren sokkal olcsóbban tudok aludni. Egyébként Eszti írt egy egész jól használható megoldást, hogy mit tegyünk, ill. mit ne tegyünk elalvás előtt. Akit érdekel nézze meg, tényleg jó !

Marika answered 12 év ago

Szia Toni !! köszönöm a megszólítást , de lehet , hogy én is " fordítva vagyok bekötve " , mert ha nagyon fáradt vagyok akkor nem tudok aludni . Egyébként ha belegondolunk az a cél a mostani intézkedések tükrében , hogy túl sok a beteg és a nyugdíjas , csökkenteni kellene a számunkat. Már kicseréltettem az ágybetétet , azt hittem az az oka , hogy nem megy az alvás . Majd Te is megtudod , ha megöregszel !!!!