Igaz,hogy cukorbetegeknél gyakori a magas vérnyomás?

KérdésekIgaz,hogy cukorbetegeknél gyakori a magas vérnyomás?
Cuki Baba kérdezte ennyi ideje: 14 év
5 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

 A cukorbetegeknél egyrészt gyakoribb a magas vérnyomás,másrészt hatványozottan nő a szövődmények,így a szív, -érrendszeri megbetegedések, a retinopathia / szem/,nephropathia /vese/ szövődmények kialakulása! Törekedni kell a jó vérnyomás és vércukor-értékekre,hogy késleltessük a szövődmények kialakulását!

Erzsi Török answered 14 év ago

Sajnos igaz. Mindkét betegségnek külön-külön is komoly szövődményei vannak! Ezért ha valakinél fenn áll mindkét betegség halmozottan veszélyeztetett a szövődmények kialakulására .
Ezért nagyon fontos ha valaki csak  cukorbeteg a diéta ezáltal csökken a testsúly kisebb a rizikó a magas vérnyomás-betegség  kialakulására

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Ti ezzel , hogy vagytok ? Tapasztaltátok?

Nanita answered 12 év ago

Én ebben is fordítva működök. 🙂 Nekem nagy részt jó ha 110-t megütöm.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

 A magas vérnyomás csak kockázati rizikója a cukorbetegségnek, nem igaz h aki cukorbeteg annak magas a vérnyomása, ahogy tévhit h a cukorbetegség és a lisztérzékenység vagy akár pajszmirigyes lesz a cukorbeteg. Ezek különálló és egymástól független betegségek, de társulhatnak a cukorbetegséghez. Ehhez egyrészt kell genetikai hajlam és külső tényező is szükséges. Jómagam 32 éve vagyok diabos és mindig is alacsony vérnyomásom és normál pulzosom volt, van. Ezért ihatok többször kávét is 🙂 A magasvérnyomás és a diabétesz két különálló betegség de az igaz h sok cukorbeteg egyben vérnyomás gondokkal is küzd,ahogy sokuknak koleszterin baja is van, de ez nem a diabétesz miatt van elsősorban. Bár ha nem jól van tartósan kezelve a diabétesz annak következménye, szövödménye lesz további betegség.