Milyen tanácsokat adnátok ismerőseiteknek,hogy megelőzzék a cukorbetegséget?

KérdésekMilyen tanácsokat adnátok ismerőseiteknek,hogy megelőzzék a cukorbetegséget?
27 Válasz
Best Answer
Julcsi answered 14 év ago

Egészséges életmód és táplálkozás legyen előtérbe! Sokat mozogni és a túlsúlyt kerülni. Ezek a szempontokat kell szem előtt tartani.

kontra istvánné answered 13 év ago

Én nem tudnák semmilyen tanácsot adni mert én rendszeresen ettem rendszeresen mozogtam tornásztam. A családba senkinek nem volt cukor betegsége és én mégis az lettem  24 évvel ez ellőt. Igaz, hogy 1987 -be volt egy epekő műtétem és az után lettem cukorbeteg, nem tudom hogy ez hozzájárult -e vagy nem.

Sára Biró answered 13 év ago

Icuka az epekő műtét után esetleg nem híztál meg?

kontra istvánné answered 13 év ago

Nem híztam meg soha nem is voltam kövér. A magasságom 158 cm a testsúlyom pedig most 57 kg az ellőt meg  51 és 53kg voltam. Szia Sárikám kellemes hét végét kívánok és jó egészséget.

matildxd answered 13 év ago

 Azon gondolkozom,hogy miért nincs egészségnevelési óra,hogy a fiatalok tájékozódjanak. De az a meglátásom,ha valaki már cukorbeteg akkor is sokáig nem hiszi el,hogy ebből komolyabb szövődmény is lesz,ezért kellene az egészségnevelés,a tájékoztatás mind a cukorbetegség,mind a szövődményeinek a megelőzéséról.

elekes andras answered 13 év ago

Nagyon fontos figyelni  a családunkra,mert ez az alattomos betegség pillanat alatt kialakul és későn vesszük észre. Nemrég egy volt munkatársam lett beteg,csak fogyott azt gondolta sokat mozgott,dolgozott és kiderült,hogy 18-as a vércukra. Érdemes időnként vérvételre beutalót kérni és különböző szűrésekre elmenni és ott legalább ellenőriztetni a vércukrot, koleszterint és vérnyomást!

Sára Biró answered 12 év ago

 Annyira fontos és mindig aktuális kérdés!

Sára Biró answered 12 év ago

A Keva Egeszseg  facebok oldalon van a Findrisc kérdőív,érdemes kitölteni.