Egészséges Életmód

KérdésekEgészséges Életmód
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Tények és tévhitek az anyagcseréről!, Okoznak-e a light termékek túlsúlyt? Lassú-e az elhízottak anyagcseréje? A túlsúlyos személyek alacsonyabb önkontrollal rendelkeznek, mint sovány társaik?

2 Válasz
Krisztina Kiss answered 13 év ago

De még mielőtt kitérnénk, hogymegéri-e fogyasztani, elsőnek tisztázzuk magát a fogalmat, mert sajnosnagyon sokan nincsenek tisztában a „light” kifejezéssel. A különbségannyi, hogy ezek a termékek csökkentett zsír, szénhidrát és kalóriatartalmúak. Vagyis az élelmiszernek  A diétás élelmiszerek és a diétás italok fogyasztása kora gyermekkortól a túlevésre ösztönöz, ezáltal fokozatos súlygyarapodást idéz elő.        

A túlsúlyos személyek alacsonyabb szintű önkontrollal rendelkeznek, mint sovány társaik – nem igazSokakfejében él a , miszerint az elhízottak azért szednek felmagukra jelentős túlsúlyt, mert éhségüknek és következményestáplálékfelvételüknek nem képesek gátat szabni, vagyis gyengeönkontrollal rendelkeznek. Nem egy tanulmány bizonyítja, hogy ez nemígy van.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Az elhízásban szerepe van az önkontrollnak is, hiszen ahhoz, hogy nekiálljunk mozogni, is kell önkontroll. De sokkal fontosabb az akaraterő, amivel rá tudják venni magukat arra, hogy megtegyenek mindent az egészséges fogyás érdekében.