Fontos-e a radikális életmód változtatás a cukorbetegeknél? Mi a véleményetek?

KérdésekFontos-e a radikális életmód változtatás a cukorbetegeknél? Mi a véleményetek?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 14 év
11 Válasz
katalin answered 14 év ago

ÉLETMOD VÁLTOZTATÁS KELL DE SZERINTEM NEM RADIKÁLIS MERT AZT AZ EMBER ELÖBB FELADJA INKÁBB LASSAN DE BIZTOSAN ELVEN.

Aranka Horváth answered 14 év ago

 Szerintem nagyon fontos! Sokat mozogni,nem autóval járni miden hova,nem enni túl zsíros ételt,sok zöldséget,gyümölcsöt fogyasztani,oda figyelni a kalória és rost,szénhidrát mennyiségre.Nekem szerencsém volt elmagyarázták,hogy étkezzem,mit tegyek és jók lettek a cukraim!

Zsóka answered 14 év ago

Nagyon fontos az életmód váltás, mert ha sokat mozgunk és diétázunk , akkor ezáltal csökken a testsúlyunk , és általa a cukrunk is!!

Erzsi Török answered 14 év ago

szerintem igen.a magam tapasztalatát osztanám meg veletek.Nem vagyok cukorbeteg de nagyon erős dohányos voltam 23 évig .Sokszor le akartam szokni,próbáltam minden nap kevesebbet szívni,csak délelőtt 10 kor rágyújtani az első cigire,csak a kaja után és a kávéhoz  ez mind ment pár napig aztán minden kezdődött elölről ugyanúgy szívtam a másfél doboz cigit pár nap vagy pár hét után,pedig már komoly alvászavaraim voltak reggeli köhögőrohamaim .lehet hogy azt mondjátok ez nem olyan mint a cukorbetegség de akkor tudtam leszokni mikor elhatároztam hogy most azonnal és mindent alárendelek ennek az elhatározásomnak  nagyon komoly elvonási tüneteim voltak és igen csak kellett a családom türelme hozzám mert tiszta hülye hisztérika voltam.Szóval szerintem ha valami miatt másképp kell ezután élnünk akkor gőzerővel mindent be kell vetni legyen az cukorbetegség alkoholizmus játékszenvedély stb.
Ahhoz hogy 20 év múlva is jó életkilátásod legyen megéri a drasztikus életmódváltás. Nagyon sok erő és kitartás kell hozzá de higgyétek el megéri!! 

Forró Mária Ara answered 14 év ago

Nálam a radikális változtatás vált be. Szerintem nagyon fontos elhatározni, hogy új életmódot kezdünk és az elhatározásunkat mindig betartani!

Julcsi answered 14 év ago

Sajnos igen, nálam legalábbis igy van. De most már belátom, hogy oda kell figyelni az étkezésre, mozgásra. Nem stresszelni,könnyü mondani, ez sajnos nekem nagyon sokat árt. A héten is sikerült adnom vele a cukornak, elég becsületesen. Ezt sajnos nem tudom kivédeni.

Erzsi answered 14 év ago

Szerintem igen! Fontos az önfegyelem, meg kell tanulni lemondani is!!!

mimi xd answered 14 év ago

 Nagyon fontos és mielőbb el kell határozni,nem csak holnapra halasztani egy sétát,egy gyaloglást,a kalóriaszegény étel fogyasztását! Ha sikerül lefogyni,ne felejtsük el,ha ugyanazt az életmódot folytatjuk amit korábban ,hamar visszajönnek a kilók!

Sára Biró answered 11 év ago

 Szerintetek fontos?

Tri-Ton answered 11 év ago

 Sokakkal ellentétben szerintem viszont nem, sőt nem is szabad. A fokozatosság elvét és a tudatosságot itt is, mint akármilyen más változtatásnál nagyon szem előtt kell tartani. A radikális változtatás kiszámíthatatlan reakciót is kiválthat a szervezetből. Ez pedig abszolút nem lehet cél, sőt még a véletlenek kategóriájából is próbáljuk meg kiszűrni. Egy mondattal:  – ismerjük a jelent, határozzuk meg a célt, tervezzünk meg az eléréséhez egy  programot, rendeljünk mellé elegendő időt és ezt a tervet vigyük véghez. Szenvedések és drasztikus változások nélkül tudunk egy sokkal jobb életkörülményt biztosítani magunknak, mint ha az ,, Itt és most, de azonnal, kerül amibe kerül" -t hajtjuk végre. ( Tónis vélemény ugyan, de szokott benn lenni valami )