Milyen tanácsokat adnátok ismerőseiteknek,hogy megelőzzék a cukorbetegséget?

KérdésekMilyen tanácsokat adnátok ismerőseiteknek,hogy megelőzzék a cukorbetegséget?
27 Válasz
Best Answer
Julcsi answered 14 év ago

Egészséges életmód és táplálkozás legyen előtérbe! Sokat mozogni és a túlsúlyt kerülni. Ezek a szempontokat kell szem előtt tartani.

nika0422 answered 13 év ago

nagyon oda kel figyelni  súly növekedésre pláne ha hajlamos az illető sajnos a cukorbetegséget örökölni lehet fontos gyerekeink táplálkozására oda figyelni és fel hívni figyelmét hogy gyakran menjen szűrő vizsgálatra már gyerek korba kell tudatosítani benn fontos a mozgás sportolás

Tri-Ton answered 13 év ago

Lehet, hogy első látásra egy kicsit furának tűnik a véleményem, de hittel vallom, hogy vann benn igazság és nem is kevés. A cukorbetegség is, mint nagyon sok más betegség a szervezet valamilyen egyensúlyának felborulása miatt következik be. Pedig ez nem kellene,hogy így legyen. Ha az ember tisztában van azzal, hogy a szükségleteihez képest mennyi energiát vitt be a szervezetébe, máris tudja, hogy az eredmény negatív, vagy pozitív tartományban van. A negatív előbb-utóbb megbosszulja magát, mert éhezik a szervezet és képtelen egészségesen élni, ezért jönnek a betegségek. Ugyan ideális a pont annyi, de sokakkal ellentétben azt mondom, hogy a pozitív inkább kezelhető, mint a negatív mennyiség. Véleményem szerint, ha tudom, hogy mennyivel többet vittem be azt is tudhatom, hogy ezt a felesleget mennyi mozgással dolgozhatom le. Gyermekeinket ezen a téren is fel kell világosítani, hogy tisztában legyenek a saját szervezetük igényeivel, amit kell azt adják meg neki, de a többletet ne hagyják bent, hanem dolgozzák le. Ezen kívül sokan tudják és örülnek az éhgyomorra végzett labor vizsgálat 5,0 eredményének, de saját kiváncsiságból elvégeztette-e valaki valamely gyógyszertárban jelképes összegért a cukor vizsgálatot egy túl jól sikerült süteményes ebéd után. Szerintem nagyon sok meglepő eredmény mutatkozna és kevesebben örülnének a kora reggeli tökéletes labor eredménynek. Röviden és tömören a kérdésre a válaszom : Tájékozódj, Gondolkodj. Dönts és Cselekedj !

Ilona50 answered 13 év ago

 Valóban fontos odafigyelni,mert senki nem hiszi mennyire lappangó betegség ez a cukorbetegség! Évek telnek el és nem tudjuk,hogy betegek vagyunk,közben az egész szervezetet károsítja. Nagyon fontos hogy évente legalább 1 alkalommal mindenki menjen el egy labor vizsgálatra,méresse meg a vérnyomását! Nem csak a cukorbetegnek kell egészségesen táplálkozni,hanem már gyerekkorban is azt kellene megszokni! Fokozottan odafigyelni,hogy mozogjanak a  gyerekek,mert akkor felnőtt korban is könnyebben mozog,illetve megszokja! Akkor nem lenne ennyi elhízott gyerek,és majd elhízott felnőtt! Én a fiatalok ismereteinek a bővítésében látnám az első lépést a megelőzés szempontjából!

Sára Biró answered 13 év ago

Nagyon fontos és mindig aktuális kérdés.  A tegnap írta sarok,hogy milyen kár,hogy korábban nem tudta mit kellett volna tennie, és milyen fontos szerepe van a szülőknek a betegség megelőzésében. Az iskolákban is nagyon fontos lenne többet foglalkozni az egészséges életmóddal,ne csak akkor keressenek meg valakit a pedagógusok,ha pl.versenyeztetni akarnak diákokat ,hanem legalább osztályfőnöki órákon fontos lenne az egészségnevelés. Természetesen ehhez szükség  lenne egészségnevelés órák tartása,amit remélünk későbbiek folyamán bevezetnek az iskolákban. Fontosnak tartom a testnevelési óraszám emelését is ,úgy gondolom elindult egy folyamat és remélem tovább folytatódik!

matildxd answered 13 év ago

 valóban. Minél többet kell mozogni és úgy étkezni,hogy az ember ne hízzon meg,mert akkor hamar jön a cukorbetegség és  a vele járó szövődmények.

Miklós Mária answered 13 év ago

Mindent mértékkel egyen, sokat mozogjon… és  nevessen sokat  egészséges önbizalommal.  Szeresse az életet, hiszen olyan rövid…éljen meg  minden pillanatot, fedezze fel  az apró kis csodákat.
Vigyázzon Magára, az alakjára….szegény nagymamám mondta mindig, hogy  "keveset eszünk, és szépen járunk"….:-)
Szeretettel: M.

Sára Biró answered 13 év ago

 Örülök,hogy ilyen sokan hozzászóltatok e témához. Soha nem szabad elfelejteni egy életen át kell tanulni,információt gyűjteni és nem szégyen ha valamit nem tudunk. Kérdezni kell!!! Én is sok mindent tanulok Tőletek.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Hát most sokan kinevetnek engem,kitaláltam egyfajta" edzéstervet" magamnak,a helyszin a konyha,gáz mellett főzésközben 30x rúgózás és közben étel kavarás ,keverés,és majd mindig több rugózás:-)

Sára Biró answered 13 év ago

 Miért nevetne ki bárki is,a lényeg a rendszeres mozgáson van. Minden fajta izommunka jó , ha rendszeresen végzed még a testsúly is csökkenhet. 

Ati42 answered 13 év ago

 Valóban bármilyen mozgás jó,csak kitartás kell és a rendszeresség nagyon fontos ez utóbbit nehéz betartani!