Növekvő várható élettartam – romló átlagos egészségi állapot

KérdésekNövekvő várható élettartam – romló átlagos egészségi állapot
Edelényi Rita kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Azegész világon, így Magyarországon is folyamatosan nő aszületéskor várható élettartam, miközben folyamatosan azt hallani, hogy romlik  egészségi állapotunk. Ti mit gondoltok erről? Nem éreztek ellentmondást? Vagy azt jelenti, hogy várhatóan sokáig fogunk élni rossz életminőséggel? 

7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

Kedves Rita üdvözöllek a kevan!
Természetesen ellentmondás van az általad felvetett kérdésben. Valóban az egészségi állapotunk rossz és az életminőség is rossz. Hogy nő Magyarországon a születéskor várható élettartalom ezt megkérdőjelezném!? Sajnos a megelőzésre,az egészségnevelésre van a legkevesebb pénz fordítás.
Nagyon fontos lenne az emberekben, a felnövő nemzedékben tudatosítani,hogy minél többet mozogjunk és egészségesen táplálkozzunk ezzel sok betegség megelőzhető lenne! Politikamentesen írom,remélem elindul valami e téren …..de ????

Edelényi Rita answered 13 év ago

 Kedves Sára,  örülök, hogy Rátok találtam:)
Én is hitetlenkedtem azon, hogy nálunk nő a születéskor várható élettartam, de ez mégis tény: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Hungary_life_expectancy.png&filetimestamp=20100213161620

Ebből az ellentmondásból viszont az következik, hogy sok beteg, rossz körülmények között élő ember él egyre tovább, és ez számomra a legmegdöbbentőbb. A keva és a hozzá hasonló oldalak talán segítenek azoknak, akik szeretnék a lehetőséghez képest egészségben leélni várhatóan hosszabb életüket. 

A politikát én sem engedem be az életembe, tény, hogy valami elindult, de mint minden másnak, annak is a fejünkben kell eldőlni, hogyan szeretnénk élni. Persze nagy segítség, ha a körülmények is támogatnak ebben. Sajnos ez egy hosszú folyamat, nem lehet egyik pillanatról a másikra eredményt várni. 

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Rita ami biztos statisztika ide,vagy oda de nem mindegy,hogy ki milyen életminőségben éli le az életét. 

Edelényi Rita answered 13 év ago

Valóban nem mindegy, sőt…. nem tudom van-e ennél fontosabb?

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Kedves Rita! Két éve ajánlottad valakinek a nikken talpbetétet. Tudsz nekem evvel kapcsolatban valami tapasztalatot mondani?