Lehet cukorbetegként jól élni?

KérdésekLehet cukorbetegként jól élni?
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év
23 Válasz
Best Answer
jaskó answered 13 év ago

Már hogyyne lehetne! Természetesen lehet. Nem szabad az önsajnálatba és sajnáltatásba menekülni. El kell fogadni, mert ellene hiába harcol az ember, csak veszíthet, de legalábbis sok energiát és másra fordítható időt pocsékol el. Jómagam 35 éve élek együtt ezzel az immár elválaszthatatlan társsal. Megbékéltem vele. Megtanultam egészséges betegségtudattal élni. Folyamatosan tanulok, minden érdekel a diabétesszel kapcsolatban és úgy tűnik sikerrel alkalmazom az elsajátított ismereteket.  Nem tikolom, hogy cukorbeteg vagyok, sőt aki ezért faanyalog, azt vagy elkerülöm, vagy magam küldöm el. A megismert korlátainkkal az egészséges emberek életminőségét megközelítő módon lehet élni. Egy dolog biztos, aki figyel önmagára, képzi magát, nem retteg, hanem kérdez, aki nyitott az új ismeretek befogadására, annak az életkilátásai cukorbetegként sem rosszabbak, mint egy önmagát egészségesnek tudó emberé. Ugyanis. Mi eljárunk kontrollra, rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állunk, tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel, ismerjük önmagunkat és teszünk azért hogy egészségesebbek maradjunk. Nálunk hamarabb derülnek ki a szövődmények, hamarabb kapjuk meg az első kezeléseket, hamarabb észhez térünk, ha baj van.
Én azt mondom: egy cukorbeteg többnyire olyan állapotban van, amilyet megteremt magának és hangsúlyozom ez nem függ az anyagiaktól!!!

Zsuzsanna Német answered 10 év ago

Kedves Gabriella nagyon szépen köszönöm a válaszod jól esnek a kedves irások ,avagy ha úgy adódik a szavak!!Egyáltalán nem bántottál meg ilyenről szó sincs!!!!Ugye én alapból is duci leán voltam ,és életem során jó pár fogyókurát sikeresen hajtottam végre,valószinű hogy mindig más más ételekkel fogytam ,igy vagyok vagyis voltam a gyümölcsökkel is!! Vegyük pl-az almát annó rengeteget megettem a fogyókúráim során ,ez azt eredményezte hogy jó pár évig rá sem tudtam az almára nézni!!Mostanában tértem vissza hála isten az almához,és bizony bizony igen jól esik naponta egy kettő!!A zöldségekkel nincs akkora gondom azokat megeszem ,de már ilyet hogy zöldséges rétes háát az már nem izlik pedig megcsináltam azt is!!A zöldpaprikát ,hagymát, foghagymát azt nem tudom megenni,paradicsomból is csak keveset ,vigyáznom kell a gyomromra!!A tojást semilyen formába sem fogyasztok,megfájdul tőle a gyomrom ,a savanyúkáposzta a mindenem ,de csak finoman!Előre is köszönöm szépen a kedvességed Gabriella ,biztosan lesz kérdésem ételek készitése céljából!!Amúgy teljeskiőrlésű liszttel dolgozom,és barnakenyeret fogyasztok ( fogyasztunk)és csak fehérjehúst eszünk ,talán néha sertéskaraj bekerül a menűbe!!Egyébként elég sok gyógyszert is szedek ilyenkor lehet másfajta izek érzése is ,no persze valamelyik gyógyszertől gondolom azért ilyesmi is gátolhat az ételek evésénél!!

Sára Biró answered 10 év ago

 Kedves Gabriella! Nagyon szépen köszönjük a részletes beszámolót, nem volt könnyű életed.
Szívesen vesszük, ha megosztod velünk a tapasztalatod, akár a főzési módszereidet, ötleteket, kérdéseket, bármit…amit szeretnél.
Zsuzsa is sokat alakult amióta én ismerem, igaz:-)?

Zsuzsanna Német answered 10 év ago

Igen Sárika alakultam főként a felfogásom és kinek köszönhetem?A kevának és az itt segitő Sárikának Esztikének Marikámnak Toninak Jaskónak Krisztinámnak és mindenkinek aki itt van, ide hozzászolt irt, mert ilyen dolgokból is szinte csodák születhetnek egy elesettebb ember számára!!Had emlitsem még Krisztiánt aki gyógyitásainkhoz fontos dolgokkal megajándékozott pár beteget engem is!!!Köszönöm !!Köszönöm!!Kedves Gabriella jó egészséget kivánok neked és szivesen olvasom irásaid továbbra is!!!