Milyen kenyeret , péksüteményt fogyasztotok a reggelihez vagy főzelékhez ?

KérdésekMilyen kenyeret , péksüteményt fogyasztotok a reggelihez vagy főzelékhez ?
hgeza60 kérdezte ennyi ideje: 13 év

Mílyen kenyeret péksüteményt fogyasztotok a reggelihez vagy főzelékhez hogy ne nagyon emelkedjen a vércukrotok? Én már az égvilágon mindent kipróbáltam amit nálunk kapni lehet mégis reggeli után az egekbe van a vércukrom pedig a mennyiségre is figyelek.

5 Válasz
Krisztina Kiss answered 13 év ago

A cukorbetegek étrendjében és szénhidrátbevitelében a legfontosabb szempont, hogy az elfogyasztott táplálék lassan szívódjon fel, ezáltal lassan emelje meg a vércukorszintet.Erre a feladatra pedig a sem a fehér kenyér, sem a zsemle nem alkalmas.  Kenyérből leginkább a teljes kiőrlésű, a tönkölybúza és a rozskenyér ajánlott.A cukorbetegek kenyérfogyasztása függ attól, hogy hány gramm szénhidrátot ehetnek egy nap.

MariMarton answered 13 év ago

 Én reggel korpás zsemlét,vagy egy szelet rozskenyeret. Reggel 30 gramm szénhidrátot ehetnék,de 25-nél többet nem eszem meg. Meg kell nézni,hogy jó tömött állagú kenyér legyen,az szerintem kevésbé emeli meg a cukrot. Meg lehet esetleg próbálni,hogy igyál pl.egy egész citrom levével készült teát,vagy 1-2 paradicsomot,vagy paprikát reggel.Ezek lassítják a felszívódást.

Sára Biró answered 13 év ago

 Javasolnám,hogy a reggeli 6 és 7 óra között legyen! Érdemes lefekvéskor és éjjel 2-3 óra között is vércukrot mérni,mert előfordulhat,hogy éjjel leesik a vércukor és ez okozza a magas értéket! 
Ha diéta mellett nem javul a vércukor-érték,akkor profil vércukrot kell készíteni és azzal felkeresni a kezelő orvost!

stewes answered 13 év ago

Azt olvastam, hogy a „házilagos” profilkészítés könnyen megtévesztheti a beteget, orvost. Amikor erre adja az ember a fejét, ösztönösen jobban odafigyel magára. A szokottnál jobban betartja a diétát, talán többet is mozog, de tudat alatt akár öncsalásba is belefut. Mondjuk úgy, hogy kihagy étkezést, vagy a megszokottól eltérően olyan ételt eszik, ami biztosan nem emeli vagy éppen csökkenti is a vércukorszintet. Jobb inkább időben jobban széthúzott, spontánabb méréssorozat.

————————
A profilkészítés menete a következő (azoknak írom, akik esetleg még nem hallottak erről):
Egymást követő 3 napon a következő méréseket kell elvégezni:
Reggeli előtt (éhomi), reggeli után másfél órával, ebéd előtt, ebéd után másfél órával, vacsora előtt, vacsora után másfél órával és lefekvéskor. Ez 21 mérés.
A kapott értékek megmutatják, hogy ezen időszak alatt hogyan alakul az érték, milyen tendenciát mutat.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 A Kapuvári Tónipékségben nagyon finom teljeskiőrlésű bucikiflit lehet kapni sőt kenyeret is,igen finomak!! Mi ezt fogyasszuk!