Inzulin kérdés. Újabb riogatás vagy valóság?

KérdésekInzulin kérdés. Újabb riogatás vagy valóság?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 http://hvg.hu/gazdasag/20121027_novo_nordisk_ultimatum

A Novo-Nordisk vezetője, Józsa Zsolt a lap kérdésére tagadta, hogy kilátásba helyezték volna készítményeik kivonását, de azt elismerte, hogy augusztus végén más gyártókkal együtt tárgyalást kezdeményeztek a kormánnyal. A társadalombiztosítás ugyanis a legalacsonyabb európai áron fogadja be a gyógyszert, erre jön a 20 százalékos extra adó, és a nyár végén bevezetett úgynevezett spanyol modell, ami újabb 10 százalékos terhet jelent.

38 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Krisztián! Nem tudom,mert Magyarország nagyon" kis szelet a  tortából",én ezt már kb egy éve hallottam.

Sára Biró answered 11 év ago

Pontosítanék: mármint az inzulin piacból kis szelet(ezt hallottam)

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Igen, ha a világ a torta, akkor Magyarország kis szelet (sőt talán csak morzsa), de ebben az ügyben Magyarország a torta. A jelek arra utalnak, hogy a Spanyol modell miatti "méltatlankodást" és az új inzulin bevezető kampányát összehangolják. A Népszabadság on-line változatában tegnap is és ma is megjelent egy-egy cikk a Novo-ultimátummal kapcsolatban. (Ne feledjük: ez szombat és vasárnap, a magazinhírek időszaka.) Az egyik cikkben "mellékesen" már megemlítik az új inzulint, pedig az ultimátum-témához ennek végképp semmi köze. Én azt mondom: ha ez tényleg a bevezető kampány része, akkor az nem elítélendő, hanem csak arról van szó, hogy a magyar-Novo marketing részlegénél valaki nagyon érti a dolgát.

Nanita answered 11 év ago

http://www.sanofi.hu/l/hu/hu/layout.jsp?cnt=F249BF79-3383-4989-B6DF-CE761B35D55A
A Sanofis Rózsa Ivánnak… remélem egyszer elolvassa… :
"Vitába szállnék azzal hogy biztosítják a korszerű és a legmagasabb minőségű inzulinokat. Ugyanis magyon hosszú ideje megkeserítik és tönkreteszik a betegek életét az állandóan szívárgó, folyó, repedt üvegű Lantusukkal, melynek megoldásáért immár egy éve nem tesznek semmit!!! Hol itt a korszerűség és a legmagasabb minőség? Fél éve nem tudtak még elnézést sem kérni, hogy tönkretették a szervezetemet. :-((( Talán a valóságot kellene Rózsa Ivánnak nyilatkoznia, de az úgy látszik nem megy."

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Anita, ott van a Rózsa úr telefonszáma és email címe a honlapon. Önként tette közzé. Miért nem mondod el neki személyesen a kálváriád történetét? Ha megteszed, én csak azt javaslom, hogy ne légy indulatos vagy támadó, adj neki egy esélyt, hogy segítsen. Hátha…

Nanita answered 11 év ago

Krisztián tudod hány emberrel beszéltem a Sanofitól? Nagyon sokkal. Levelet írtam, telefonáltam… mindig csak ígérgettek, hogy majd utána néznek, kivizsgálják, segítenek, kárpótolnak inzulinokkal…. Sem segítség nem volt, sem kárpótlás, bár az eü gondjaimat orvosolni nem tudják…. Mivel mind a levélnek mind a telefonoknak nyoma van, úgy gondolom, ha Rózsa úr annyira lelkes és elkötelezett lenne, már felvette volna velem a kapcsolatot, főleg, hogy minden adatot tud rólam.
De több szót tényleg nem szeretnék erre ezen a fórumon fordítani, mert ez nem ezért jött létre, becipzározom a szám, csak egy kissé kiakasztott a nyilatkozata.

Sára Biró answered 11 év ago

 Valóban emlékszünk Anita kálváriájára,de azt nem tudom hogy a gyógyszertárból sem jeleztek semmit vissza?
Véleményem szerint mindegyik inzulingyártó cég arra törekszik,hogy minél nagyobb legyen a részesedésük. Hogy negyedik inzulingyártó cég bejönne? De van esetleg negyedik?

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Jó kérdés. Miért nincs negyedik, ötödik, hatodik, stb? Miért nincs francia vagy angol inzulin? Mért csak ez a három gyártó van?

Sára Biró answered 11 év ago

 Krisztián! Lehet jobb is így, csak egy példa :  van olyan vérnyomáscsökkentő generikus készítmény ami legalább 20 cégnél fut különböző néven,na az is fölösleges .

Nanita answered 11 év ago

Szia Sára.
A patikából kb egy hónapja hívtak utoljára azzal, hogy engem keresett-e a Sanofi, mert hát őket sem méltatták válaszra és azt hitték, hogy én többet tudok a több hónap alatt többször beküldött selejtes ampullákról. 🙁