Inzulin kérdés. Újabb riogatás vagy valóság?

KérdésekInzulin kérdés. Újabb riogatás vagy valóság?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 http://hvg.hu/gazdasag/20121027_novo_nordisk_ultimatum

A Novo-Nordisk vezetője, Józsa Zsolt a lap kérdésére tagadta, hogy kilátásba helyezték volna készítményeik kivonását, de azt elismerte, hogy augusztus végén más gyártókkal együtt tárgyalást kezdeményeztek a kormánnyal. A társadalombiztosítás ugyanis a legalacsonyabb európai áron fogadja be a gyógyszert, erre jön a 20 százalékos extra adó, és a nyár végén bevezetett úgynevezett spanyol modell, ami újabb 10 százalékos terhet jelent.

38 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Nálunk volt egyszer egy hibás  Humulin M3 amit odaadtam a Lillys képviselőnek, néhány hét alatt válaszoltak. Nagyon csodálkozom.

Sára Biró answered 11 év ago

 A rendelőbe kellene szólni a Sanofis képviselőnek,ő biztosan intézkedne.

Nanita answered 11 év ago

Óh, szerintem az ország több képviselője is hívott, aztán az ő főnökük is és utána itt abba is maradt. 🙁

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Jaskó gratulálok! Nagyon jól leírtad, hogy mennyi mindenre kell figyelnünk az inzulin beadása előtt. Nagyon igazad van, ezt így olvasva nem is gondolnánk a napi rutin mellett,hogy mennyi minden befolyásolja a vércukrunkat,nem elég csak a szokásos mérek, szúrok, eszek…….. 

Sára Biró answered 11 év ago

Köszi Melinda,hogy észre vetted,én már Jaskótól "engedélyt" is kértem,hogy felhasználhassam. Hihetetlen jól összefoglalta:-)
Anita ez szomorú,de legközelebbi  kontroll alkalmával a rendelésen azért tegyél említést!

Amina Zoina Latoria answered 11 év ago

Majd lesz helyette olcsó hungarikum generikum. A rossz, bőrömön érzett tapasztalatom az, hogy ezt csinálják az összes krónikus betegséggel. Tumor, keringési megbetegedések, asztma… Már a létező összes gyógyszeremet (14 félét szedek :-() kivették támogatás alól, amit helyette adnának, azoktól már háromszor kerültem az ügyeletre (három különbözőtől, kettőtől maradandó károsodásom lett, amire újabb gyógyszereket kell szednem). Műtét csak pénzért… Ez az ország 30 éve nem bánik kesztyűs kézzel a betegekkel, fogyatékosokkal, de ami most megy, az intézményesített népirtás. Csak azon csodálkozom, hogy ez külföldön senkit nem érdekel. Hol vannak a jogvédők, az EU-biztosok, az ENSZ emberei? Nem hiszem, hogy nem látják… Jaskó, bocs, de szerintem az általad említett megoldás sokkal humánusabb lenne: lenne megyénként egy hely, ahova a beteg bemehetne, és humánus, gyors eutanáziát kérhetne. Az legalább szenvedésmentes lenne, így viszont korszerű kezeléssel szinten tartható betegségekbe az ország jelentős része belehal most vagy 5 éven belül.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Tessék. Itt a megállapodás. Azért megjegyzem: a nagy öröm most még feledtetti, de a cikkben írt 85+5% egy időzített bomba. http://nol.hu/archivum/20121124-fajdalomcsillapito_a_gyartoknak

Nanita answered 11 év ago

Örülök, hogy  sikeresen megszületett a megállapodás és hogy minden inzulingyártó cég marad.