Szoktatok éjszaka vércukrot mérni?

KérdésekSzoktatok éjszaka vércukrot mérni?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Nagyon sok beteg úgy csinál mintha csak nappal lenne cukorbeteg. Ti ugye időnként éjjel is mértek?Milyen gyakran néztek éjszakai vércukrot

2 Válasz
Halász Gabriella answered 11 év ago

Sára bevallom én ritkán! 🙁
Eddig csak akkor, amikor beteg voltam, vagy véletlenül rossz inzulint adtam be, ill, amikor hasmenésem volt… azaz beteg voltam.

Este addig nem adom be az éjszakai inzulint, míg nem megy fel 6 egész fölé!!… ha netán az alatt van.  Ezt olvastam… senki nem mondta!!!

Tegnap éjjel azért voltam fent addig, -amit írtam a Facebookon,- mert a fene tudja miért, mire beadtam volna az éjszakai inzulint, akkor 5,4 volt a cukrom.. ettem. Egy óra múlva megmértem -akkor volt 5,5!!!!! :-(…. na akkor már nagyon aludtam volna, de megint ennem kellett….:-( Közben el is aludtam… néztem a tv-t. Felébredtem egy óra múlva.. akkor végre 6,4 volt… ez volt éjjel 3 óra után! 🙁

Reggel meg bajban voltam, mert kelnem kellett 6-kor. Most mit csináljak?? Ennyi idő után nem adhatom be a nappalit… így hát vártam….ezáltal ma elcsúszott az egész nap! :-(… két órával.

Reggel viszont általában 5 körül van az érték…

Na meg örülök, ha alszom! 🙂

Jól tettem, hogy vártam??????

(megjegyzés: Lehet, hogy addigra hatott az, hogy sokat dolgoztam este?? Írtam, hogy a nagyobbik fiam végre ráért és megtartottuk utólag is a 23. szülinapját. De csak késő délután szólt, így rohammunkában készítettem el a vacsit 5 emberre, meg sütöttem neki tortát is. Ja.. pedig kevesebb inzulint adtam be direkt.)

Sára Biró answered 11 év ago

 Mértek?
Fontos az éjszakai mérés, legalább havonta 1-2 alkalommal.