Gyermekvállalás cukorbetegen

KérdésekGyermekvállalás cukorbetegen
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sziasztok!Sára megkért,hogy írjam le a történetemet.Igyekszem mindent leírni.

44 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Így van Edina,erre szerettem volna célozni:-)

Edina answered 12 év ago

Kedves Enikő!Köszönöm szépen a tanácsaidat.Te egy kicsit számomra a másik végletet írtad le ,de ez nem baj ,ugyanúgy lehet belőle tanulni és remélem nem fogsz rám haragudni ezért.Nem vagyok az a tipus aki képes teljes életmód váltásra.Őszintén nem nagyon szeretnék és picurit lusta is vagyok:-)Én nem ellenzem a fogamzásgátlót.Az életem során végigmentem szinte minden védekezési módon:óvszer ,hüvelykúp,pesszárium,stb….hát elég negatív!!Mozgást többet akkor tudnék jelenleg beiktatni ha 24óra helyett 25 lenne 1nap.Csak nézzük pl. a mai napomat:Reggel 6kor beszáguldozam Pestre (édes)mostoha lányomért:-),míg a férjemet elvitték gytornára a törött lábával(már egész jól szalad,néha mankó nélkül)-szaladás dolgozni(egy 1személyes játékboltban vagyok),majd 3 óra mulva haza ,ebéd,(szerencsére most főzni nem kellett)teszek-veszek,most épp gépezek,majd 3-6ig ismét meló kb.(itt sétálok,nálam ez a mozgás,ha nem kell autóval mennem v. busszal és ráérek gyalogolok ez fél óra)hazaérek 6,30-7 között vacsi,megint tesze-veszek,mosok,másnapra főzök.stb.ráadásul szombaton is dolgozom így csak a vasárnap marad pihenni,kikapcsolódni,de ott a kert is,stb.Jelenleg 53kg vagyok,testzsír 18%,így fogyni nem igazán érzem szükségét.

Edina answered 12 év ago

Igen Anita,csak most vöröses a haja:-)Hyponál tényleg nagyon nehéz megállni,hogy ne együk túl magunkat.Az a gond,hogy sokszor az utolsó pillanatban 2-18,as értéknél kezdek szédelegni a remegék kimarad és akkor már gyorsan kell valami.

Edina answered 12 év ago

De amit én is úgy gondolok,hogy nem holnap adj uram Istan azonnal babát akarok(bár már nagyon jó lenne ott bent értezni Őt)hanem amikor tényleg jöhet biztonsággal,de azért nem több év mulva,az évszak mindegy.csodás a karácsony nagy pocakkal,csodás a nyár nagy pocakkal jobbnál jobb kismama ruhákban,csodás a nyár ha  a pici élvezheti a napfényt,vizet(mi mindannyian vízimádók vagyunk:-) )

Edina answered 12 év ago

Anita 2-1,8as értéket akartam írni:-)

Edina answered 12 év ago

Úgy látom elég sok szót félreírtam,bocsika érte:-)

Nanita answered 12 év ago

Értettelek így is Edina. :-)))
Lehet, hogy a Lantus miatt nem érzed meg normálisan a hypokat?!
Én amióta a Lantust kapom, állandó tompa remegés érzésem van hypo nélkül is ( egyszer egy külön kérdést nyitottam erre, hogy más is tapasztalta e ezt ennél az inzulinnál).
Tudom, hogy már egyszer próbáltuk nálad kinyomozni, hogy miért vannak a hypok ( többlet mozgás, kevesebb szénhidrát esetleg), még arra is emlékszem, hogy az esti inzulint elég tág intervallumban adod. De ha jól emlékszem, nem igazán jöttünk rá az okokra. 🙁 Olyan rejtélyes hölgy vagy akárcsak én. 🙂

Edina answered 12 év ago

Igen Anita.De azóta időben pontosan 21,30kor adom a Lantust,ill.reggel.

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!Ki mit tud ,milyen jogszabályok vannak most érvényben?Mikor mehet egy cukros kismama táppénzre?Mit vesznek figyelembe?Illetve ha tudjuk,hogy majd a munkáltató felbontja a szerződést mit lehet tenni?Hogy jár jobban a  kismama?

Sára Biró answered 12 év ago

 Edina lehet ebben nem én vagyok az illetékes:-) Annyit tudok,hogy egy 1-es típ.cukorbeteg azért veszélyeztetett terhesnek számít és ha terhes lennél erről ad a nőgyógyász igazolást,ezt követően a családorvos táppénzre vesz. De, a jogszabályt nem ismerem.