Gyermekvállalás cukorbetegen

KérdésekGyermekvállalás cukorbetegen
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sziasztok!Sára megkért,hogy írjam le a történetemet.Igyekszem mindent leírni.

44 Válasz
Agnes Kovacs answered 9 év ago

sziasztok, a témához kapcsolódóan kérdezném azoktól akik cukorbetegek már  a várandósság előtt is. Ti megterveztétek a diabetológussal az anygacserétekhez igazodva, h mikortól jöhet a baba vagy kész tények elé állítottátok h már várandóssak vagytok ??  Nektek mit mondtak milyen HBA1C értéktől mehet a baba projekt ? Én 1,5 éve álltam át pumpára épp a babatervezés miatt, pennel én is sokat hypoztam mert egyre változott az anyagcserém, főképp egyre intenzivebben csökkent a inzulinmennyiség, ráadásul egyre volatilisen amit pennel nem lehetet jól követni igy fokozodtak a hypoglikémiák. Igy belementem nehezen a pumpás kezelésbe.

Sára Biró answered 9 év ago

 Ági pumpa mellett megszűntek a hypok?
Mindenképpen meg kell tervezni a babavárást. 

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Kedves Sárika, azt nem mondanám h megszűntek a hypok pumpával, mert pumpával is előre tolodik az inzulin emiatt nem tudom elkerülni ha épp változik az anyagcserém, de majdnem 0-ra minimalizálható és a pontosabb bázis adag miatt nem olyan intenzív a hypo hatása mint pennél, nem kell ennem hypora mert ha lekapcsolom a pumpán a bázis adagot h ne adagoljon inzulint  nálam 15 perc inzulin hiány alatt 0,3-0,4 mml/l  vissza emelkedik a  vércuki és simán kijövök a hypoból rákajálás nélkül, ez munkánál vagy kis gyerekkel való játszáskor kiváló amikor nincs időm enni, hiába hypozom….

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Igen nálam is tervezett baba lesz, sajnos sokszor figyelmeztettek a diabetológián erre, h nem javasolják a spontán várandósságot , jelezzem előre ha szeretnék…… A leleteim jók, szövödmény sehol, remélem később sem lesz… Diab doki megigérte a következő HbA1C után így mehet a baba projekt is 🙂

« Előző 1 3 4 5