Gyermekvállalás cukorbetegen

KérdésekGyermekvállalás cukorbetegen
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sziasztok!Sára megkért,hogy írjam le a történetemet.Igyekszem mindent leírni.

44 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Halihó Edina. 🙂
Mit mondott a főorvos asszony?
Milyen a HgbA1C?
Régebben sok hypod volt emlékszem amikor írtad. Most pedig magasabb az értékek. Vajon az inzulin váltás miatt vagy a munkahelyi elbocsátás miatt?

Edina answered 12 év ago

Sziasztok.A Hgba1c-m:6,4.most sokkal jobban vagyok,hisz másfél hete szűnt meg a munkám és a véletlen vagy a sors folytán már találtam is:-)szerencsére nem magyar cég,így rendesen bejelentve stb. a helyzet,cukor nem probléma,nagyon remélem beválok nekik,nincs meszze,bár 6órás de nem baj.hisz stabil,normális.főleg h a párom lányát szeretnénk a következő tanévtől hozzánk venni.de ez még csak terv.a doktornő megy szabira így csak november végén megyek.

Nanita answered 12 év ago

Gratulálok. Ügyes voltál.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Edina! Nagyon örülök,hogy sikerült munkát kapnod:-) A HbA1c-d egyenesen csodálatos! Gratula!

Sára Biró answered 11 év ago

 Edina mi újság ?

Edina answered 11 év ago

 Sziasztok!Szia Sára!még mindig hypózom sokat 🙁   most folyamatosan mérnem kell,írnom mindent,11én megyek vérvételre,20án vissza a cukorgondozóba.talán jobb lenne más inzulin,mert ennél a novorapidnál hypózom állandóan.ha meg csökkentem az adagot még minimálisan is akkor meg az egekbe megy a cukrom

Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Edina! Mikor hypózol ?
Milyen  vércukor értékeid vannak ?

Edina answered 11 év ago

 Szia Sára!Azt figyeltem meg,hogy ha csúszom az étkezéssel.Mivel képtelen vagyok reggelizni,vagyis reggelire csak tejeskávét iszok így szerintem 11 közül kellene ennem,megelőzve a hypot,így a többi étkezés is csúszna és amikor este hazaérek a munkából tudnék rendesen enni otthon.Tudom az időben késő,mert 9körül lenne,de mivel a napirendem ilyen nagyon nem jó ha 6-7 körül eszek és utána nem,mert olyankor annyira éhes vagyok,hogy fáj a gyomrom.a másik eset amikor hypozom,ha este 7 alatti értéknél nem eszem semmit.ezt most már könnyebb megoldani,mert itt a gyümölcs szezon és pár falat gyümi és kész.amiért nehéz normálisabban étkeznem,hogy napközben nem tudok gyümölcsöt enni,mert megkavar és a munkahelyemen nem szeretnék rosszul lenni.salátát szívesen ennék munka közben,de nincs hűtő…még az ásványvizet se tudom behűteni,tudom nem a legjobb a hide innivaló,de így alig iszom.gondolom ezért is érzem,hogy hú de magas lehet a cukrom,közben tegnap is 7,1 mértem,csak ki voltam száradva.ráadásul elég finnyás vagyok,mert ízesített édesítőszeres buborékos ásványvizet iszom csak,nem szeretek semmi mást.a hba1c 7,9lett,nem a legjobb,az éhgyomri 2,9.amit nem csodálok ,mert  a laborba fél órát kell gyalogolni,nincs busz 🙁

Edina answered 11 év ago

 nőgyógyászatilag se vagyok még rendben 🙁  még nem kaphatok gyógyszert,de az nem is baj,mert érzem még mindig nem állt helyre a szervezetem a fogamzásgátló után.

Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Edina! Meg kellene beszélned a kezelőorvossal,hogy oszd el az inzulint. Kellene étkezési naplót írni , és mérjél vércukrot étkezés előtt illetve után, írd oda mit ettél. Csak így lehet belőni az inzulint. Fontos lenne mérni,ha pl. tésztát , krumplit eszel, vagy olyankor,ha pl. káposztát. Reggel mi laborba nem szoktunk inzulinos betegnél vércukrot kérni. Máskor is alacsony reggel a vércukrod?