Ha lefogyok,akkor meggyógyulok a cukorbetegségből?

KérdésekHa lefogyok,akkor meggyógyulok a cukorbetegségből?
kezdocukor kérdezte ennyi ideje: 13 év
9 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

Valóban a  2-es típusú cukorbetegség alapja az esetek 80-90%-ban az elhízás, a betegség sokat javul a plusz kilók leadásával, de sajnos nem gyógyul meg, mert a diagnózis felállításakor rendszerint az inzulin-elválasztás zavara is fennáll már. Viszont normál testsúly és egészséges életmód mellet a cukorbetegség szövődményeinek megjelenése és súlyossága később alakul ki és a testsúly csökkenésével jobban is érezzük magunkat.

katalin answered 13 év ago

HÁT MEG NEM GYOGYULSZ DE AZ ÁLLAPOT SOKAT JAVULHAT ÉS SOKKAL KEVESEBB GYOGYSZERRE VAGY INZULINRA LESZ SZÜKSÉGED.

Sára Biró answered 13 év ago

 Ez igaz Kati,ha valakinek sikerül  lefogyni akkor kevesebb inzulinra,gyógyszerre lesz szüksége.
l

kezdocukor answered 13 év ago

 Nagyon nehezen megy a fogyás pedig nyáron többet lehet mozogni. De ilyenkor itt a sok gyümölcs és az bizony megemeli a vércukrot,hogy lehessen hátra menni a kertbe és nem bekapni egy cseresznyét,vagy barackot?

stewes answered 13 év ago

Szia, kezdocukor!

A haza gyümölcsök legtöbbje fogyasztható. Benne természetes gyümölcscukor van, amelyet a májnak még át kell alakítania, ezért lassabban szívódik fel, mint pl. a szőlőcukor. Alma pl. kifejezetten ajánlott, de meggyet is ehetsz, cseresznyéből valamivel kevesebbet. A cukor mellett a szénhidráttartalomra is figyelni kell.

Nem szabad gyorsan fogyni! Ne akarj látványos eredményt. Az csak az állapot rosszabbodásához és a jojó-effektus kialakulásához vezet. Sok mozgás, zöldség (főleg zöld zöldség) és gyümölcs, rostban gazdag ételek fogyasztása segíthet. Minél alacsonyabb feldolgozási szintű az étel, amit elfogyasztasz, annál hasznosabb.
Pl. gyümölcs a fáról a legjobb, gyümölcs a piacról nagyon jó, piac áruházból elmegy, gyümölcslé saját gyümölcscentrifugádból nem jó, gyümölcs ízű üdítő felér egy öngyilkossággal.

Keress rá a glikámiás indexre, és tanulmányozd. De ajánlanák még egy fontos szempontot is. Nem csak az a fontos, hogy egy adott étel mennyire emeli meg a cukrot, hanem az is, hogy milyen hatással van az inzulintermelésre. Ugyanis alacsony vércukorszintemlő képességű ételek között is van olyan, amelyik feleslegesen sok inzulin előállítására készteti a szervezetet.

Íme egy táblázat a glikémiás indexre és glikémiás terhelésre:

http://www.macosz.hu/blog/telepathic64/39

Sára Biró answered 13 év ago

 Stewes,nagyon fontos dolgokat említettél. Jó a táblázat is. Hány éve is tanulmányozod a diabéteszt és az ezzel kapcsolatos  témákat?

stewes answered 13 év ago

Tavaly március vége óta.

Sára Biró answered 13 év ago

 Hát gratulálok!