Victoza injekció hatása!

KérdésekVictoza injekció hatása!
Violetta Varga kérdezte ennyi ideje: 13 év

 A Victoza injekció elsösorba vércukor csökkentö gyógyszer?

25 Válasz
Violetta Varga answered 13 év ago

 A Victoza injekció 2-es típusú diabetes mellitusban szenvedő felnőttek kezelésére javallt a vércukorszint beállításának elérése érdekében!Fogyás is elöfordulhat töle!

Sára Biró answered 13 év ago

Jól tudod Violetta!  
A Victoza vércukorcsökkentő szer (injekció), melyet naponta egy alkalommal kell a betegnek bőr alá beadni! E szer mellett jelentős testsúlycsökkenést lehet elérni akkor ha a beteg rendszeresen mozog és betartja az előírt diétát!
Te mennyit is fogytál? Mennyi a HgbA1 C értéked?

Violetta Varga answered 13 év ago

 igen a diéta és a mozgás nagyon fontos az injekció mellett! én 9kg-ot fogytam töle,a HgbA1 C értékem 5,7 …injekcio elött 8,7 volt!nagyon jó a Victoza!

Sára Biró answered 13 év ago

 Nagyon ügyes vagy szép eredmények gratulálok,csak így tovább. Úgy emlékszem,hogy a Meforal adagját is tudtad már csökkenteni!
Naponta mennyit mozogsz?

Katalin Nagy answered 13 év ago

Nekem mostanáig soha nem sikerült fogynom,ha fogytam is 1-2 kg-t,akkor egy hónap múlva visszahíztam. Az utóbbi közel egy év alatt 10 kg-t  fogytam és a HgbA1c-m 9%-ról- 6,0 %-ra csökkent! El kell mondanom,hogy engem inzulin kezelésre akartak állítani! Naponta 40 percet tekerek ha jó idő van akkor a szabadban,ha rossz  akkor szobakerékpáron!Gyalog járok dolgozni ami szintén 2×20 perc! Most meg heti 2x úszni járok. Az első 6 kg könnyen lement,de a többi 4 már lassabban.
Violetta te mikor adod az injekciót?
Én kezdetben este adtam a Victozat ,de most reggel adom és így ismét úgy érzem az étvágyam csökkent,szinte éhes sem vagyok. Ti hogyan vagytok ezzel?

Violetta Varga answered 13 év ago

 köszönöm! 🙂 igen csökkentették a meforál adagot 🙂 fél ora bico,meg séta 1ora kb! kedves Katalin én d.e 11kor szoktam be adni minden nap és igen egésznap sincs nagy étvégyam van mikor csak 2szer eszem…jobban a folyadék…de gyümölcsöt szoktam enni vagy kefirt d.uán…nincs semmi panaszom az injekciora! sem kezdetkor sem most! kitartás ls sok sikert kivánok Katalin! 🙂

Sára Biró answered 13 év ago

 Violetta,hogy-hogy 2x eszel? Úgy értetted,hogy főtt ételt?

Violetta Varga answered 13 év ago

 reggeli,ebéd d,uan meg gyümölcs vagy saláta,joghurt,kefir…

Katalin Nagy answered 13 év ago

Violetta te hány gramm szénhidrátot eszel? illetve mennyi kalóriát ?
Én 12oo kal és 150 gramm CH-t eszem már egy éve. Most nyáron a gyümölcs szezon alatt emeltem a CH-t,de próbálok úszni ,de mostanában csak egy kg-t fogytam. Hallottam volt olyan aki  a Victoza mellett 12 és 18 kg-t is lefogyott.

Violetta Varga answered 13 év ago

 igen kb anyit megeszek én is! az szép eredmények! én is szeretnék még pár kg elérni! 🙂