Szenvedélybetegségek

KérdésekSzenvedélybetegségek
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Mikor minősül a játék betgségnek?

6 Válasz
Szabó Eszter answered 13 év ago

Abban az esetben, mint pl. az alkohol:
Ha a pénzét arra költi, ha nem jár rendesen dolgozni, ha nem törődik a családjával, ha hazudik, hogy mit csinált, mire kellett a pénz, hol volt, ha nem tudja abbahagyni vesztés után a játékot, mondván "majd most nyerek", ha nyerés után nem tudja abbahagyni, mondván "most megy a szekér".
Ilyen esetben orvosi segítség kell, mert az elvonás olyan erős feszültséggel jár, amit csak gyógyszerrel lehet kezelni, mellette pedig fontos a pszichoterápia, hogy mi áll a háttérben, miért állt neki játszani, milyen feszültséget csökkent vele.

pityu72 answered 13 év ago

 Meglehet gyógyulni,vagy csak egy időre elmúlik ls ha valami érdekes játék jön ismét vissza lehet esni?

Krisztina Kiss answered 13 év ago

SZERINTEM JASKO IGAZÁBOL SOSEM LEHET BELÖLE KIGYOGYULNI BÁRMIKOR JÖHET EGY OLYAN  DOLOG AMI ARRA KÉSZTETI KI PROBÁLJA ÉS AZTÁN TÖBBI MÁR MEGY MAGÁTOL . UGY MINT AZ ALKOHOLISTA LETUDJA TENNI HA AKARJA A POHARÁT . DE CSAK EGYSZER UJBOL BELE KOSTOL, HOGY CSAK EGY POHÁR UGYSE ÁRT MEG  ÉS ITT IS ELINDUL A LAVINA ÉS NEHÉZ MEGÁLITANI. SZERINTEM PROBÁLJA MEG MINDENKI KERÜLNI AZ ILYEN DOLGOKAT.

Katalin Nagy answered 13 év ago

 Véleményem szerint,ha valaki otthonában pl. ha naponta számítógépen játszik,még ha nem pénzért is az már betegség. Nem? A sok gép előtt ülés másodlagos problémája a rendszertelen étkezés és az elhízás,utána az összes ,betegség ami ehhez tartozik. Vagy lehet a másik véglet is,hogy valaki elfeledkezik és nem is eszik,nem iszik?!

katalin answered 13 év ago

Szerintem akinek a családjában ilyen elöfordul az tudja hogy ez egyéltalán nem játék semilyen szinten.Sajnos emiatt sok család boldogsága megy tönkre de aki nagyon belebonyolodott az már nehezen hagyja abba a betegségét.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Katalin és KRisztina!
Pontosan azt írtátok le, amit én is, így nincs is más hozzáfűznivalóm. 🙂
Valóban előfordulhat, hogy ahogy az alkoholista sem kenyeret, hanem piát vesz a pénzén és elhanyagolja magát, a számítógép-függő is eljuthat idáig. Főleg, ha nincs családja, vagy nem figyelnek oda rá eléggé. Utóbbi a fiataloknál jelenik meg sajnos nagy számban, mert a szülők hajtanak, hogy mindent meg tudjanak adni anyagilag a gyereknek, csak a törődést nem, amit mondjuk neten talál meg. Tisztelet a kivételnek.