Agykontroll.

KérdésekAgykontroll.
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év

Olvastam itt az oldalon is több alkalommal,hogy az agykontroll segít. Hogy lehet megtanulni? Esetleg itthon önállóan is van rá mód,hogy megtanuljuk ?

16 Válasz
Best Answer
jaskó answered 13 év ago

Én biztosan írtam már erről a témáról. Nagyon érdekes és nagyon sok kiaknázatlan lehetőség van benne. Tulajdonképpen mindenki műveli, csak nem tud róla. Gondoljunk csak bele: ha valami nagyon fontos dolgot kell megcsinálnunk, ha a hozzátartozónk beteg, ha esetleg az életünk múlik egy fontos feladat megoldásán, ha valamit nagyon szeretnénk elérni. Érzünk e ilyenkor fájdalmat, fáradtságot, észrevesszük e ha elvágjuk, megszúrjuk a kezünk, ha észre is vesszük, figyelünk e rá? Ha pedig kész és leeresztünk, minden elnyomott baj előjön, minden fájni és sajogni foig. Röviden ez a tudattalan agykontroll, amikor mindent az elvégzendő feladatnak rendelünk alá. Aki magába roskad és tehetetlenül várja a sorsát, az feladta, aki nagyon akar, annak sokszor sikerül. Ha nagyon szeretnénk találkozni valakivel és szembejön velünk az utcán, vagy egyszerre hívjuk egymást telefonon. Na az agykontroll ennek a továbbfejlesztett és sokkal célirányosabb módszere. Nagyon komoly eredményeket lehet elérni vele. Meg lehet tanulni, nem ördöngősség. Vannak tanfolyamok, keresni kell a hirdetésekben, keringenek magnókazetták is. Lehet autodidakta módon is elsajátítani. El kell olvasni a Silva erről szóló könyvét, vagy a magyar Dr Domján Sándor könyveit. Rá kell keresni a neten és jön az információ.
Magam, még gyerekként 1966. ba olvastam erről az akkori Ország-Világ magazinba és elkezdtem gyakorolni, majd immár oktatás szintjén a katonai akadémián sajátítottam el  erről szóló  ismereteket. A magam gyakorlata jó alap volt. Lehet csillapítani az idegfeszültséget, elé lehet nyomni a fájdalmat, el lehet lazulni, gyors pihenést lehet elérni, bizonyos dolgokat előre meg lehet érezni. Programozhatom magam, stb. Néhány példa. Beszélgetés közben a társra koncentrálva hamarabb megadom a választ az általa még fel sem tett kérdésre, a saját fogorvosom gyökérkezelést csinált végig az egyik fogamon fájdalomcsillapítás nélkül.Előtte elértem az alfa állapot.  Fájt de a küszöbszint alatt maradt. A szemfenéki vérzésem képes voltam megállítani. Szintén orvos látta és kontrollálta, nem akarta elhinni, de a tények makacs dolgok. Az éjszakai hypok előtt felébredek és van időm cselekedni. Pillanatok alatt bárhol és bármilyen körülmények között el tudok aludni. Sok ez így egyszerre, de csak azért írom le mert ezek valós és általam megélt esetek voltak. Egy dolgot nem sikerült még elérnem. Azt megérzem előre, hogy valami baj történik velem, de nem tudom konkrétan, hogy mi. Viszont ilyenkor sokkal óvatosabb vagyok és ezáltal ha mégis baj van jóval kisebb a hatás.
Természetesen ez sem csodaszer, és nem pótolhat orvost, gyógyszert és még sok minden mást sem. Ha valaki tudatosan és eredményesen használja, alkalmazza, az nagyon érdekes dolgokat tapasztalhat meg a gyakorlása során.
Kedves Etelka! Javaslom, próbálja meg, de ne várjon gyors sikert, mert mint annyi máshoz, ehhez is kitartás, gyakorlás és idő kell, de megéri!

jaskó answered 13 év ago

Elnézést kérek egy hibámért a z egyik név helyesen: Dr Domján László és nem Sándor

Tri-Ton answered 13 év ago

Szia Jaskó !   Tökéletesen egyetértek veled, az egész működik, csak el kell hinni, hogy az ,,ember működésének,, irányítását a saját agyunk végzi. Az előbb ezt tettem be egy pár hónappal ezelőtti témához: Szia Etelka !   Gondolom korban sem, ezért gondolkodásban sem vagyunk messze egymástól. Való igaz, hogy a ,,gyógyszereknek,, is lehetett köze az eredményekhez ettől függetlenül én sohasem fogom az első helyre tenni őket. Próbáljátok ki saját erőtöket: akinek van otthon vérnyomás mérője könnyen elvégezhet egy tesztet. Csupán elhatározással ( koncentrálással ) tudjuk befolyásolni a pillanatnyi vérnyomás értéket. Nálam ez 130/80 és mindegy mikor és milyen orvos méri. Otthon a ,, mindegy milyen lesz,, gondolatok mellett természetesen nekem sem mindig egyforma. Többször mondtam már : MINDEN FEJBEN DŐL EL és az elhatározás sokat segít a gyógyulásban is  ( arány 80% elhatározás + 20 % gyógyszer )   !!!

jaskó answered 13 év ago

Sokan legyintenek erre és hajlamosak feladni. Mindig mondtam, nem harcolni kell valami ellen, hanem elfogadni, megbékélni vele és minden energiát egy cél érdekébe koncentrálni. Az önvád, a mások okolása, a miért pont én, nem segít. Sokszor sem elmondani, sem leírni nem merem azokat a dolgokat, amelyeket megéltem, átéltem és sikeresen megállítottam, visszafordítottam, vagy megakadályoztam. Ez harccal nem megy, csak az energia fogy. Teljesen egyetértek veled Tóni! Mindenkit csak arra próbálok biztatni, hogy keresse és hasznosítsa a benne lévő energia tartalékokat, mert működni fog!
Egy példa az ismerettségi körömből. Egy idős hölgy, akinél végstádiumban lévő mellrákot állapítottak meg nagyon vallásos lévén erőt kért és kapott, mert szüksége volt rá. Hűségesen, haláláig  ápolta előbb nagybeteg férjét, majd a rákos fiát. Ők ketten feladták. Tette ezt 11 éven keresztül. Az onkológián csodálkoztak, hogy a rák előrehaladása megállt, stagnált. Tette ezt évekig. mert szükség volt rá és úgy érezte neki feladata van. Majd amikor a fia 53 évesen meghalt, belefeküdt annak ágyába és látszott rajta, hogy kész, feladta. A rák "begorombult" és hat hónap múlva elment a szerettei után.
Mindegy mit és hogyan teszünk, csak ne adjuk fel és ne adjuk meg magunkat.

Tri-Ton answered 13 év ago

Hát igen, ez mind benne van. Megboldogult ifjú koromban többféle harcművészettel ( karate, aikido ) foglalkoztam. Az ott tanultaknak viszont a mai napig is hasznát veszem. A legfontosabb viszont mindig az önkontroll, vagy agykontroll. Mindegy minek nevezzük, lényege, hogy saját magunkat kell megtanulnunk elsőként irányítani ahhoz, hogy az élet bármely területén eredményeket érhessünk el. Ide vonatkoztatva az egészséggel kapcsolatban is megállja a helyét! Ha csak egyszer is, de eljutunk arra a szintre, hogy elfogadjuk az alap igazságot, miszerint semmi sem működik irányítás nélkül, látni fogjuk, hogy ez ránk is igaz. Mi ( szervezetünk ) sem működik irányítás nélkül. Saját irányítónk az agyunk. Ha jó irányt határozunk meg egészségesek leszünk ( gyógyulunk) ha nem akkor az egészség is képes elromlani csupán az agyi irányítás miatt. Pld. akinek van egy fóbiája ( félelme ) hogy milyen betegséget nem szeretne magának és a gondolatai nagyon sokat foglalkoznak ezzel a területtel, nagyban rontja a helyzetét tudat alatt és a végén tényleg az lesz a betegsége. El kell hinnünk, amit már többször leírtam :  – a fizikai testünk nem más mint a valós problémák tünetek formájában történő fizikai megjelentetésére képes szerkezet . Többször leírtam már, ezért csak a lényeget ismétlem. – elsősorban az okokat kell megszüntetni és kezelni, nem pedig a tüneteket kezelve, az okával nem foglalkozva eredményt várni. A cukorbetegség egy kicsit annyiban más, hogy itt van a szervezetnek egy teljesítő képességi határa is ( termelt inzulin mennyiség ) ami részben javítható, de nem a végtelenségig. Egy súlyos ( pld: rákos ) betegségből viszon meg lehet gyógyulni, csak akarni és hinni kell !!! Gondolom Eszti errő a területről két irányból is tud véleményt írni. Egyik a tudományos szakterület, másik a tapasztalat és a példák. Példákat, mások által elképzelhetelen gyógyulásokról én is tudok, de ez egy külön történet, nyissunk neki egy külön címet és beszéljünk róla.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Etelka!
A http://www.agykontroll.hu oldalon meg tudja nézni, hol mikor indulnak tanfolyamok, milyen könyvek, cd-k kaphatóak.
Én a saját tapasztalatom alapján inkább a tanfolyamot ajánlom. Ugyan drágább, de sokkal könnyebb elsajátítani a technikát, mint könyvből olvasva. Nekem sok dolog csak a tanfolyamon került helyre. Amúgy Győrben Domján Gábor szokott jönni, László testvére, és ő is a tanfolyamot ajánlja, mert máshogy tanulunk olvasva és máshogy gyakorolva. (Meg gondolom a pénz sem lehet mellékes, bár egészen elfogadható áron van ahhoz képest, hogy pontszerző tanfolyam.)

jaskó answered 13 év ago

Kedves Eszter!
Nagyon kíváncsi vagyok a szakmai véleményére, mert a soraiból az derül ki részt vett már ilyen tanfolyamon.
Van e értelme, van e gyakorlati haszna?
Én jóval kevesebbet írtam le erről, mint amit megtapasztaltam. Szándékosan tettem, mert esetenként nehezen hihető, talán félreérthető is lenne. De több évtizedes gyakorlattal a hátam mögött nálam működik.
Ez nem agykontroll, csak egy adalék ahhoz, hogyan működik egy ember, akinek a döntés joga a kezében van. Alakíthatja és irányíthatja a saját sorsát, önbizalma és tudása van. Ezt sok    féle eszközzel el lehet érni, legyen az akár tudatos, akár ötlet, vagy véletlenszerű.ű
Több, mint tíz évig vezettem egy igen jól működő cukorbeteg klubbot. Volt időm megfiogyelni a tagok viselkedését, magatartását a hétköznapok során, de krízis helyzetekben. Településünk nem nagy, sziunte napi szinten találkoztam közülük valakivel. A tagok kb fele-fele arányban jártak két szomszédos város szakrendelőjébe gondozásra.
Az egyik gondozó vezetője, egy eléggé akarnok, uralkodó tipusú főorvos, aki egy cm eltérést sem engedett a betegek részére, az általa parancsba adottakból. minden önállóságukat alaposan letörte. (én otthagytam!!!) A kollégái sem voltak önállóságra szoktatva, azokat is kontroll alatt tartotta, A Másik városban egy végtelenül tisztességes és igen nagy tudású főorvos, egyetemi tanár volt a vezető, aki azt mondta, ő egyedül nem ér semmit. Ha a beteg nem akarja, vagy nem közreműködik a gyógyulásban, az ő egész tudása fabatkát sem ér!
Mindenkit az önállóságra biztatott, tanulásra, megismerésre késztetett, a kollégái szabad döntési joggal rendelkeztek. A beteg véleményét minden alkalommal kikérte, kíváncsi volt a háttérre is. Betegeit a gyógyító munkában partnerként kezelte.
Itt jön a lényeg. Sizite ránézésre meg lehetett állapítani, melyik tagunk melyik gondozóba járt. Az egyik szorongott, remegve ment a gondozóba, sorozatos rosszullétei voltak, vitte a mentő. Egyedül döntésképtelen volt. A másik gondozó betege, magabiztos, vidám, jól felkészült, kórházba inkább csak látogatóként betérő ember, aki maga döntött az étrendjéről, az inzulin adagjáról, segítőkész és együttműködő volt. Röviden ura saját magának és betegségének.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Jaskó!
Szakmailag azt gondolom, hogy az agykontroll párhuzamba állítható a kognitív viselkedés terápiával, aminek célja a gondolkodás é a viselkedés megváltoztatása. Az agykontrollnál ugyanez a cél a rendszeres gyakorlatok által. És tényleg hihetetlen dolgok történnek egy tanfolyamon, meg a folyamatos gyakorlatok során, amiket tényleg nem lehet leírni, mert "lehülyéznének" minket, de ha az ember megtapasztalja, akkor megérti a lényeget.
Valóban, azok a betegek, akik "önállóságra vannak nevelve", sokkal hatékonyabbnak érzik magukat, mint azok, akiket "kiszolgálnak" tanácsokkal, gyógyszerekkel. Ezért nagyon fontos a beteget együttműködésre bírni, hogy érezze, hogy nélküle nem megy (pl. ha nem diétázik, hiába szedi a gyógyszereket, adja az inzulint, nem lehet beállítani a vércukrát).

jaskó answered 13 év ago

Köszönöm a választ Eszter!
Köszönöm a megerősítést!

etelka1964 answered 13 év ago

Nagyon köszönöm a sok hasznos információt!