Ha szorongó félelem érzet jön rám ha buszra kell szállnom,az lehet pánikbetegség?

KérdésekHa szorongó félelem érzet jön rám ha buszra kell szállnom,az lehet pánikbetegség?
Juhász Róbert kérdezte ennyi ideje: 13 év

Ha buszon utazom,sokszor rosszullét keringet,vizelési ingert érzek,még ülve is rosszul érzem magam,lever a víz,és volt már,hogy azt éreztem el ájulok.Lehet ez pánik betegség?

76 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Hát igen ez bizony pánik betegség (tapasztalatból tudom) a múlt év áprilisába keritett hatallmába ez a betegség ,azóta van javulás  de keményen szedem a depresszió gyógyxereket!!Azóta már jobb a helyzet de a gyógyxereket nem hagyhatom még el Nagyon hosszú a gyógyulás,és a gyógyxereknek vannak mellékhatásai sajnos:-(Okvetlen forduljon Pszichiáterhez)!!!!

Juhász Róbert answered 13 év ago

Zsuzsanna!Milyen mellékhatásai vannak???

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Róbert mire az én szervezetem elfogadta a depresszánsokat ,voltak problémáim,pl-szédülés remegések fejzúgások ami elég erös volt és ami a legjobban viselt meg "az a hizás"nem tudok beletörödni de a gyógyxer kell:-((

Juhász Róbert answered 13 év ago

A frontin ez a gyógyszer?

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Róbert!

A tünetei alapján ez valóban pánikzavar. Mindenképpen fel kellene keresnie egy pszichiátert, aki megfelelő gyógyszer segítségével tudja csökkenteni a panaszokat. Az újabb fajta gyógyszereknek már kevesebb mellékhatása van, de mindenkinek máshogy hatnak a gyógyszerek, és ebben sokat segít, ha jó a kapcsolata a kezelőorvosával.
A Frontin nyugtató, ilyen helyzetekben inkább az antidepresszánsok közé tartozó úgynevezett SSRI vagy SNRI szereket adnak (szelektív szerotonin vagy noradrenalin visszavétel gátlók). Ezekről a szerekről azt kell tudni, hogy legalább két hétig kell szedni, hogy a hatásukat érezzék. Mivel írta, hogy anyagilag elég nehéz helyzetben vannak, a pszichoterápiát csak félve merem ajánlani, mert sajnos TB nem támogatja, így csak magán úton vehető igénybe, amiért nem keveset kell fizetni. Sajnos.

De mindenképpen fontos lenne pszichiáterhez menni, hogy legalább a panaszok csökkenhessenek.

Juhász Róbert answered 13 év ago

Kedves Eszter.
Köszönöm,hogy fordított időt rám.Megpróbálom megfogadni a tanácsát!
De még volna egy kérdésem:Gépkocsit vezetek már 18 éve és olyankor nincs ilyen problémám,lehetséges ez ?Mármint akkor is pánik betegségről lehet beszélni?
Köszönöm

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Róbert azt tudni kell h minden ember máshogy reagál gyógyxerekre! Sajnos nálam a mellékhatások ilyesmi formában jelentkeztek,én a"citalopram orion 10 mg ,és a rivotril 0,5mg.os tablettákat szedem" a citalopramból 1és negyedet,a rivotrilból pedig 3x felet!Az én pánikbetegségem egy régebbről szerzett :-)-depresszióval is párosul!!De a depresszánsoktól hizni lehet!!Hála isten javulás az van ennek örülök,de akarat erő az nagyon fontos ,és a segitő család!!És autót is vezetek! Vezetés közben  autóba semmi gondom nincs  !

Juhász Róbert answered 13 év ago

Kedves Zsuzsanna
Kívánom,hogy a javulása teljes legyen!
Köszönöm a válaszát

Tri-Ton answered 13 év ago

Helló Róbert !   Nem vagyok ugyan orvos, de még egészségügyi dolgozó sem. Ettől függetlenül laikusként azt mundom, hogy nincs más problémád, mint egy kis önbizalom hiány. Gk. vezetés közben ez a gondod nem gond, mert a figyelmedet leköti a vezetés és nem érsz rá magaddal foglalkozni. Ha viszont buszon, vagy bárhol nincs más dolgod, akár magaddal is follalkozhatnak a gondolataid és tudat alatt keresed a benned rejlő hibákat. Legalább annyian hiszik, mint amennyien nem, hogy a szervezetünk működését teljes egészében az agyunk irányítja. ( ha az agy hibát keres akkor találni is fog, ha nem talál addig dolgozik, mig sikerül valamit megbetegíteni ) El kell érned, hogy ne keress hibát a saját szervezetedben, pozítívan kell gondolkodnod, kell hogy legyen önbizalmad, légy büszke magadra. Én a helyedben pszichológus helyett egy csapatot keresnék ahova tartozhatom. Mindegy,hogy sport vagy egyéb elfoglaltság, de ,, fel kell építened magad,, és feladatot kell keresned a gondolataidnak a szabad idődre is. Egy dolgot viszont soha nem szabad kimondanod, leírnod, vagy gondolnod: azt hogy ,, beteg vagyok,, Ha ezt többször megteszed, előbb-utóbb el is hiszed magadról és be is fog következni. A pánikbetegek tudtommal a bezártságot képtelenek elviselni. Válaszolj magadnak ! Vezetés közben nincs gondod, pedig be vagy zárva ? Hát akkor, fel a fejjel és előre !

Juhász Róbert answered 13 év ago

Tisztelt Tri-Tron63.
Erre már én is gondoltam,hogy előbb magamban kell valamit legyőznöm mielőtt elhatalmasodik bennem.
Megpróbálok pozitívan hozzáállni,talán sikerül.
Köszönettel