Óvódákban és iskolákban milyen az egészséges életre nevelés ???

KérdésekÓvódákban és iskolákban milyen az egészséges életre nevelés ???
Tri-Ton kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sajnos úgytűnik, hogy a kérdés csak költői, mert az eredmény mutatja a választ is. Naponta láthatunk nagyon fiatal, de szinte felnőtt méretekkel és súllyal szó szerint megáldott gyermekeket. Tenni ugyan lehetne ellene, csak ahhoz legalább egyszer kellene egy elhatározás. A névnapi és szülinapi zsúroktól kezdve az óvódai és iskolai rendezvényekig száműzni kellene azokat a ,,nagyonfinom,, 1000 évig sem romlik meg, mert ,,bolti-süti,, kedvenceket. És talán egy kicsit előtérbe lehetne helyezni a gyümölcsöket. A nyári melegben sem biztos, hogy a fagyi és a hideg Cola a legjobb megoldás a hűtésre. Iskolai kirándulások ideje van és mit visz a gyerek a nagy útra ? ( minden ,,finomat,, ami nem romlik meg, de gyümölcsöt még véletlenül sem ) Ti ezt hogy látjátok ???

11 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

 Sziasztok! Teljes mértékben egyetértek Veled,a tartós sütemény az első dolog. (:-
A minap mesélte egyik ismerősöm,hogy egyik iskolában verseny volt és cukorbetegek is részt vettek. Milyen ügyesek voltak a gyerekek , és megmutatták nekik,hogy lehet enni diabetikus süteményt,diabetikus fagylaltot…  Korábban is írtam,hogy a 77 Elektronika egyik jól ismert vezetőjéével beszélgettem ,aki elmondta,hogy sajnos a klubokban is inkább a közös  ünneplés diabetikus sütemény stb. a sláger.
Én úgy gondolom,hogy fontos szerepük van a nevelőknek és a szülőknek egyaránt abban,hogy a gyerekek az egészséges ételeket ,ne egyfajta diétás étkezésnek higgyék,és a mozgás ne egy szükséges kényszer,hanem örömteli élmény legyen. Egy kötelező foglalkozást nem szívesen csinál a gyerek,de ha megtanulja a labdajátékot,vagy netán a bújócskázást stb és örömmel teszi, akkor egészséges felnőttek lesznek.

Sára Biró answered 10 év ago

 Tapasztalat?