Miért van szükségünk Omega zsírsavakra?

KérdésekMiért van szükségünk Omega zsírsavakra?
Katalin Nagy kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Omega-3 zsírsavak szerepet játszanak:a szívbetegségek kialakulásának csökkentésében,a vérsűrűség csökkentésében,vérnyomás csökkentésében,a vér triglicerid szintjének csökkentésében,az erek rugalmasságának megőrzésébena szem retina egészségének megőrzésében, így a látás javításábana bőr nedvességtartalmának, puhaságának fokozásában

Az Omega-6 zsírsavak hiánya az alábbi tüneteket okozhatja:
bőr-, és szemszárazság,hajhullás,bőrön keresztüli vízveszteség,zsíros májveseleállás,tanulási problémák,hangulatingadozás,koncentrációzavarok,hiperaktivitás,lecsökkent hormontermelés,immunrendszeri-, és ízületi problémákgyakori fertőzéseklassuló sebgyógyulás,szívritmus,  emésztési zavarok.

Az Omega-9 zsírsavak egészségesen tartják a szív-és érrendszert, és optimális szinten tartják a koleszterinszintet. Ezen kívül erősítik az immunrendszert, és segítenek az egészséges vércukorszint megőrzésében.

Tudjátok miben vannak ezek az összetevők?

6 Válasz
Ati42 answered 13 év ago


Hidegen sajtolt olajokban lenmagolaj,kendermagolaj . Ezekben a legtermészetesebb és legkoncentráltabb formában maradnak meg a magok értékes hatóanyagai, így az Omega-3, -6, és -9 zsírsavak is, melyek hőkezelés után roncsolódhatnak,Omega 3 van a lazacban, a busában. Jó ha ezekből minél többet fogyasztunk .

Vitaminbiblia answered 13 év ago

nézétek meg a következő linket         http://www.vitaminbiblia.com/files/Omega_3.pdf                            http://www.vitaminbiblia.com/omega_3.html

stewes answered 13 év ago

Vitaminbaba, szerintem ez itt nem a reklám helye! Bosszantó, hogy minden topicban a hirdetéseddel találkozom.

Sára Biró answered 13 év ago

 Találtam egyik internetes oldalon Lenmagolaj kapszulát-egész elfogadható áron. Próbálta azt valaki?

Sára Biró answered 13 év ago

Ettetek  pisztrángot?  (én évente 2-3 alkalommal veszek,mivel elég "borsos ára van")

A vad pisztráng húsa elég sovány, a tenyésztetté gazdagabb telítetlen és omega-3 zsírsavakban, amelyek segítenek a vér hígításában, valamint a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.

stewes answered 13 év ago

Kedves spammelő! Már e fórum háziasszonya is kért, hogy ne reklámozz itt. Én ugyanolyan vendég vagyok mint te, ugyanazokkal a jogosítványokkal. De kérlek szépen, ne verd szét ezt a közösséget ezzel az erőszakos nyomulással. Olvasd el a médiaajánlatot, s szabályosan helyezd el a hirdetésedet. (Amit én biztosan nem fogok megnézni.)