Egy honlapon találtam, konkrétan a házipatika.com-on ezt :
búzakorpás kenyér, melynek a CH tartalma 22 gramm / 100 gramm kenyérben.
Egy a bibi …… a kenyérnek a receptjét nem találom.
Nem ismeri véletlenül valaki?
Én is nagyon szeretném ezt a receptet,mert 10 dkg-ban 22 CH? Hát ez egy kicsit furcsa.
HA VALAKI TUD JO DIÉTÁS KENYÉR RECEPTET ÉS AZT IS TUDJA HOGY A HOZZÁVALOKAT HOL LEHET BESZEREZNI ÖRÜLNÉK MERT VAN KENYÉRSÜTÖ GÉPEM DE NEM IGAZÁN HASZNÁLOM.
Aktuálismég a kérdés?Akánikulát leszámítva, mindig itthon sütött különféle kenyereket eszünk.Feleségem profi a konyhában. Azt, hogy a Hba1c-m most is 5,2 mmol/l volt,nagyrészt neki, és a hozzáállásának köszönhetem.Havalakit még érdekel, szívesen megosztjuk a tapasztalatainkat.
Szia, rgyörgy:)))Engem érdekelne milyen kenyér receptetek van:)))Köszi előre is.
Üdvözlünk az oldalon kedves Klára:-)
György,természetesen mindannyiunkat érdekel:-)
Ha megosztjátok a tapasztalatot, akár étkezés, akár mozgás,vagy némi kísérletezés abból lehet igazán tanulni!
A ma sütött rozskenyér receptje:
Rozskenyér. Hozzávalók: 25 dk rozsliszt, 20dk grahamliszt,15dk finomliszt,5dk zabpehely,2dk élesztő, 1 tk méz, 5dk finomliszt a kovászhoz,3dl meleg víz.1dl vízzel a mézet és az élesztőt az 5 dk lisztel,összekeverjük kb, 20 perc alatt megkel a kovász. A liszteket, azabpelyhet és egy teáskanál sótösszekeverünk, hozzáadjuk a kovászt és 3dl. meleg vizet, közepes keménységűtésztát dagasztunk.A dagasztó edénybe hagyjuk a tésztát és letakarva egy órátkelesztjük.Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán átdagasztjuk.Kiolajozott , lisztezett tepsibe rakjuk,és egy órán átpihentetjük.Előmelegített sütőbe 180 fokon 60 percig sütjükMár nagyon sok kenyeret sütöttem és ez a recept sajátkísérleteim alapján a legjobb.
A Ch-ja a kenyereknek mindig 40-50 gr között van. Lassan épül be a szervezetbe, és nem ugrik fel tőle a cukor, mint Pl. a zsemlénél.
Köszönjük szépen a receptet. Ha egyszer lefényképeznéd,akkor a blogba is kitehetnénk:-)