búzakorpás kenyér

Kérdésekbúzakorpás kenyér
Judit Kraseczki kérdezte ennyi ideje: 12 év

Egy honlapon találtam, konkrétan a házipatika.com-on ezt :

búzakorpás kenyér, melynek a CH tartalma 22 gramm / 100 gramm kenyérben.

Egy a bibi …… a kenyérnek a receptjét nem találom.
Nem ismeri véletlenül valaki?

13 Válasz
Mária Balázs answered 12 év ago

Én is nagyon szeretném ezt a receptet,mert 10 dkg-ban 22 CH? Hát ez egy kicsit furcsa. 

Judit Kraseczki answered 12 év ago

Még mindig várom, hátha valaki tudja a titkos receptet!!!  🙂

katalin answered 12 év ago

HA VALAKI TUD JO DIÉTÁS KENYÉR RECEPTET ÉS AZT IS TUDJA HOGY A HOZZÁVALOKAT HOL LEHET BESZEREZNI ÖRÜLNÉK MERT VAN KENYÉRSÜTÖ GÉPEM DE NEM IGAZÁN HASZNÁLOM.

rgyorgy answered 11 év ago

Aktuálismég a kérdés?Akánikulát leszámítva, mindig itthon sütött különféle kenyereket eszünk.Feleségem profi a konyhában. Azt, hogy a Hba1c-m most is 5,2 mmol/l volt,nagyrészt neki, és a hozzáállásának köszönhetem.Havalakit még érdekel, szívesen megosztjuk a tapasztalatainkat.

Laczko Klára answered 11 év ago

Szia, rgyörgy:)))Engem érdekelne milyen kenyér receptetek van:)))Köszi előre is.

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdvözlünk az oldalon kedves Klára:-)
György,természetesen mindannyiunkat érdekel:-)
Ha megosztjátok a  tapasztalatot, akár étkezés, akár mozgás,vagy némi kísérletezés  abból lehet igazán tanulni! 

rgyorgy answered 11 év ago

A ma sütött rozskenyér receptje:
Rozskenyér. Hozzávalók: 25 dk rozsliszt, 20dk grahamliszt,15dk finomliszt,5dk zabpehely,2dk élesztő,  1 tk méz, 5dk finomliszt a kovászhoz,3dl meleg víz.1dl vízzel a mézet és az élesztőt az 5 dk lisztel,összekeverjük kb, 20 perc alatt megkel a kovász.   A liszteket, azabpelyhet és egy teáskanál sótösszekeverünk, hozzáadjuk a kovászt és 3dl. meleg vizet, közepes keménységűtésztát dagasztunk.A dagasztó edénybe hagyjuk a tésztát és letakarva egy órátkelesztjük.Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán átdagasztjuk.Kiolajozott , lisztezett tepsibe rakjuk,és egy órán átpihentetjük.Előmelegített sütőbe 180 fokon 60 percig sütjükMár nagyon sok kenyeret sütöttem és ez a recept sajátkísérleteim alapján a legjobb. 
A Ch-ja a kenyereknek mindig 40-50 gr között van. Lassan épül be a szervezetbe, és nem ugrik fel tőle a cukor, mint Pl. a zsemlénél.

Sára Biró answered 11 év ago

 Köszönjük szépen a receptet. Ha egyszer lefényképeznéd,akkor a blogba is kitehetnénk:-)

rgyorgy answered 11 év ago

Jövő héten az újat lefotózom.

Sára Biró answered 11 év ago

 Köszönöm:-) Az üzenőfalra felírom az e-mail címet amire elküldheted:-)