Ha cukorbeteg lettem egész életen át kell diétáznom?

KérdésekHa cukorbeteg lettem egész életen át kell diétáznom?
Kovacs Andras kérdezte ennyi ideje: 13 év
7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 A diéta a cukorbetegnél  az  egészséges étrendet jelenti! Nem a diabetikus élelmiszerek fogyasztását!
 A helytelen táplálkozási szokások elhagyása mellett, tudatos, rendszeres, egészséges étrend kialakítása javasolt mindenképpen , mely ugyanúgy tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, zöldséget, rostokat, gyümölcsöket, sőt még édességet is megfelelő mennyiségben és arányban. Tehát nem kell lemondanunk semmiről, de a mennyiség és a rendszeresség a fontos!

MariMarton answered 13 év ago

 Igen az egészséges étrend mindenki számára elengedhetetlen,nemcsak a cukorbetegeknek!

etelka1964 answered 13 év ago

 A cukorbeteg diétája,ugyanaz mint a nem cukorbeteg emberé. Sajnos nagyon egészségtelenül táplálkozunk és azért okoz gondot az életmód változtatás, amikor kiderül,hogy cukorbetegek vagyunk.
A nem cukorbetegnek is ki kellene alakítania az étkezési ritmust,a rendszeres testmozgást,így sok betegség elkerülhető lenne. A rendszertelen táplálkozás következménye az elhízás,ezt követően jön a magas vérnyomás, az anyagcsere zavar!

Lajos Máté answered 13 év ago

 Sajnos igen,mert ha a diéta abba marad jönnek a rossz vércukorértékek,aztán hetekig nem áll helyre. Időnként az ember azt szeretné enni,amit nem szabad! Igaz,hogy a cukorbeteg diétája nem sokban különbözik a napjainkban javasolt étrendtől ,de időnként nehéz betartani! Fontos,ha meg ettünk valami olyan ételt ami nem javasolt  akkor sokat mozogjunk!

Ilona50 answered 13 év ago

 Be kell tartani az étrendet,de nem azt jelenti hogy éhezni kell egy cukorbetegnek,mert ezz gyakran  hallom! Lehet enni csak számolni a szénhidrátot és kalóriiát,ztáán sokat mozogni!

Kovacs Andras answered 13 év ago

 Próbálkozom a rendszerességgel,de az megy a legnehezebben. Bizony egy férfiember hamarabb megéhezik,meg ha nincs valami aktuális dolga elfeledkezik magáról és elkezd rágcsálni. Valóban szinte meg lehet mindent enni,ami az egészséges étkezéshez tartozik,de oda kell figyelni. Most már azért könnyebb valamivel.

éva75 answered 13 év ago

 Valóban a rendszeresség megszokása a legnehezebb egy cukorbeteg életében. Fontos odafigyelni az étkezésre és vigyázni,hogy a szénhidráttartalom csökkentésével,ne emeljük a fehérje és zsírtartalmat,mert ezáltal nő a kalória bevitel és itt a hízás!