Miért emelkedik a cukrom akkor is, ha nem ettem semmit, ami emelhetné?

KérdésekMiért emelkedik a cukrom akkor is, ha nem ettem semmit, ami emelhetné?
Árvai István kérdezte ennyi ideje: 9 év

stewesként voltam jelen, de eltűntem egy időre. Most visszahoz a baj. Na szép dolog.

Áprilisban lecseréltem a d-kont trendre. Akkor minden nap mértem a cukromat több alkalommal is. Volt, amikor napi 4-5 mérés is volt, de legalább egyszer evés után (ez volt a ritka). Úgy két hét után átálltam a napi egy étkezéshez kötődő mérésre. (hétfőn reggel, kedden, délben stb.)
A legdurvább 6,7 volt kaja után, de akkor bűnöztem is. Éhomi 5 körül mozgott, evési után 5,8-6,2 volt a jellemző. Voltak 4,8-4,9/5,1-5,3 párosaim is. Ebben szépen megnyugodtam, s egy időre elhagytam a méréséket. Életmódomon semmit nem változtattam, de most rémülten nézem az értékeket.
Reggel 6,3-6,6 körül indítok, s mindentől felfelé menni látszik.
A mai reggelem:
mérés 5.50-kor: 6,8
mérés 7.10-kor, 4 km tempós gyaloglás után 6,9
reggelire ettem endíviasalátát, uborkát, paradicsomot, paprikát (semmi lé, csak a csupasz zöldség). Most a cukrom 7,4

🙁  

42 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 9 év ago

 Akkor csak a betűk stimmelnek  :-), no az nem az én szakmám , bocsi!
Akkor sok mozgás , elő kell venni a kerékpárt , és a rendszeres étkezés majd segít.
Ja és fő az optimizmus, és írj gyakran,mert valaki biztos ad jó ötletet :-)))

Sára Biró answered 9 év ago

 István nyugodtan írhatod,mert ebből tanulni lehet,na ez egész barátságos. A reggeli mi volt? oda még belefért volna valami . Volt mozgás?

Árvai István answered 9 év ago

Volt mozgás, távolságban kevesebb, mint hétfőn (keddet ellógtam).. 40 percet gyalogoltam botokkal, 2,7 km volt a táv. A reggelit alul méreteztem, szerintem. az csak egy termetes paradicsom volt, s 6 db kolevit keksz. Az összetételénél 2% szénhidrát áll, ebből kevesebb mint 1% cukor.

Sára Biró answered 9 év ago

 Kell enni reggelire valami pirítóst,vagy egy szelet rozskenyeret és akkor minden rendben. A mozgásért gratulálok,mert ebben a melegben ez már szép teljesítmény!

Árvai István answered 9 év ago

Nem tudom már, mi az amit ehetek.
Ma reggeli előtt 5.4 volt, reggeli után 6.8.

A reggeli: saláta, amely állt endíviasalátából, hagymából, paradicsomból, karalábéból, egy kevés sárgarépából, paprikából. Ettem hozzá 6 db kolevit kekszet, ebben a ch 2%. Tudom, Sára mondtad a rozskenyeret, de az sajnos tegnap óta a hűvös hely ellenére megpenészedett.

Judit Kraseczki answered 9 év ago

Lehet, hogy figyelmetlenül olvastalak bennetek most végig, de sehol nem láttam, hogy valaki mondta volna, hogy nagyon figyelj oda a kellő folyadék bevitelre….. Saját tapasztalatból tudom, hogy hiába figyelek oda a korrekt étkezésre, ha nem iszom elég folyadékot, képes a cukrom az egekbe szaladni. Nálam az is lefele mozgat, ha kellő mennyiségű vizet iszom.

Árvai István answered 9 év ago

Köszönöm, erre bizony nem figyelek. Viccelődve azt szoktam mondani, hogy én szárazelemmel működöm. Most ebben a hőségben a megszokottnál jóval többet iszom, de biztosan nem eleget.
Alkati kérdés is gondolom, de tettem is rendesen a jelen állapotomért. Évtizedeken át nem reggeliztem. Amióta nem a nyomdában dolgozom (ott volt menza), az ebéd is gyakran kimaradt. Ennek is már húsz éve legalább. A főnökök csak elvben ismerik az ebédidőt, de nem nagyon tolerálják, ha valaki tényleg ebédel. Persze ezt lehet a felelősség áttolásának is mondani, nem alaptalanul.

Sára Biró answered 9 év ago

 Sziasztok! István mi a baj a reggeli értékeddel ez a lehető legideálisabb, étkezés után 1,5 órával  6,8, Gratulálok! Persze nem feltétlen rozskenyeret kell enni ( én évek óta azt eszem :-), jó amit ettél.
Judit köszi, már sokszor beszéltünk a folyadék pótlásról, de biztos nem lehet elégszer elmondani,hogy reggel víz, tea ,ki mit szeret mindenképpen igyon. 

Árvai István answered 9 év ago

Végtelenül el vagyok keseredve. Olyan jó lenne kiszállni. Elegem van mindenből.
Reggeli után 10.8 (mozgás nem volt, teljes kiőrlésű rozskenyér, 2 vékony szelet parizerrel és paprikával.

Sára Biró answered 9 év ago

 Szia! Egy 10,2 mmol-os vérc. értékért nem szabad elkeseredni, viszont felhívja a figyelmed arra,hogy reggel korán reggelizzél. Amennyiben ismétlődnének ezek az értékek , akkor tényleg keresd fel az orvosod,mert szükséges lesz a gyógyszer. Én a  helyedben kérnék egy labor beutalót!