Hogyan lehet parkolókártyát igényelni, ha a mozgáskorlátozott nem együttműködő?

KérdésekHogyan lehet parkolókártyát igényelni, ha a mozgáskorlátozott nem együttműködő?
Árvai István kérdezte ennyi ideje: 11 év

79 éves mamámnak nagyon nehezére esik a járás. Bottal is csak nehezen tud menni. De makacs, orvoshoz nem megy el, mert én nem tudom odavinni (tényleg nem), s csak egy csomó vizsgálatra küldené stb.
Viszont ragaszkodik a hétvégi vásárlásokhoz, meg el kell vinni kocsikázni, mert nem ülhet állandóan a lakásban.
Nem az ingyen parkolás (az érdekel a legkevésbé), hanem a lehetőség lenne fontos. Alig látok roki parkolóhelyen jogszerűen álló kocsit, mi meg keringünk, mint a bolondok, hogy a lehető legközelebbi helyen tudjam kitenni, felvenni.
Meg kellene személyesen jelennie valami bizottság, szakrendelés akármi előtt, vagy elegendő ha a háziorvos ad ki leleteket a hatóságnak?

3 Válasz
jaskó answered 11 év ago

http://www.budapest13.hu/ugyintezes/okmanyiroda/mozgaskorlatozottak-parkolasi-igazolvanya
Olvasd át ezt a linket és megkapod a választ. Háziorvos már nem elegendő.

Árvai István answered 11 év ago

Köszönöm. Értelmes embernek gondolom magam, de többedik nekifutásra sem értem.
Ezt nem embereknek írták.

Van ahol a szakszerűség fontos, de ki tudja értelmezni azt, hogy a b/3-2013-08-06 kérdésében feltett 5/a c. alpontjában megfogalmazott, és a bubu 32/2013-1-1 ter. 79/c többször módosított 24-5 ter/3 pontjával kiegészített együttes blablabla

Negyven éve hallottam először, ha nem régebben, hogy a törvényeket át kell szövegezni, hogy Tulipán bácsi is megértse. Szegénynek már az unokáját is letették, de ezek még mindig ilyen fontoskodók.

Sára Biró answered 11 év ago

Írd meg majd mit intéztél a parkolást illetően ( korábban sok híresség parkolt "rokkant igazolvánnyal",azért a szigorítás szerintem).