Hogyan lehet parkolókártyát igényelni, ha a mozgáskorlátozott nem együttműködő?

KérdésekHogyan lehet parkolókártyát igényelni, ha a mozgáskorlátozott nem együttműködő?
Árvai István kérdezte ennyi ideje: 9 év

79 éves mamámnak nagyon nehezére esik a járás. Bottal is csak nehezen tud menni. De makacs, orvoshoz nem megy el, mert én nem tudom odavinni (tényleg nem), s csak egy csomó vizsgálatra küldené stb.
Viszont ragaszkodik a hétvégi vásárlásokhoz, meg el kell vinni kocsikázni, mert nem ülhet állandóan a lakásban.
Nem az ingyen parkolás (az érdekel a legkevésbé), hanem a lehetőség lenne fontos. Alig látok roki parkolóhelyen jogszerűen álló kocsit, mi meg keringünk, mint a bolondok, hogy a lehető legközelebbi helyen tudjam kitenni, felvenni.
Meg kellene személyesen jelennie valami bizottság, szakrendelés akármi előtt, vagy elegendő ha a háziorvos ad ki leleteket a hatóságnak?

3 Válasz
jaskó answered 9 év ago

http://www.budapest13.hu/ugyintezes/okmanyiroda/mozgaskorlatozottak-parkolasi-igazolvanya
Olvasd át ezt a linket és megkapod a választ. Háziorvos már nem elegendő.

Árvai István answered 9 év ago

Köszönöm. Értelmes embernek gondolom magam, de többedik nekifutásra sem értem.
Ezt nem embereknek írták.

Van ahol a szakszerűség fontos, de ki tudja értelmezni azt, hogy a b/3-2013-08-06 kérdésében feltett 5/a c. alpontjában megfogalmazott, és a bubu 32/2013-1-1 ter. 79/c többször módosított 24-5 ter/3 pontjával kiegészített együttes blablabla

Negyven éve hallottam először, ha nem régebben, hogy a törvényeket át kell szövegezni, hogy Tulipán bácsi is megértse. Szegénynek már az unokáját is letették, de ezek még mindig ilyen fontoskodók.

Sára Biró answered 9 év ago

Írd meg majd mit intéztél a parkolást illetően ( korábban sok híresség parkolt "rokkant igazolvánnyal",azért a szigorítás szerintem).