Már az inzulin gondolatától is felmegy a cukrom!!

KérdésekMár az inzulin gondolatától is felmegy a cukrom!!
Pisti kérdezte ennyi ideje: 13 év

A házi orvosom szerint át kellene állítani inzulinra. De már a gondolatától is írtozom,nem a szúrkálástól félek,a nagyobb oda figyeléstöl,pontosságtól.
A vércukrom az Én méréseim szerint 7 és 9.5 mmol/l között van.Haemaglobin Alc 8.3%
Haemoglobin IFFc 67 mmol.
Az ismeröseim között aki inzulinozza magát az esküszik rá,hogy így jó.
De Én ameddig lehet szeretném kihúzni.
Ha valakinek van valami tanácsa azt megköszönöm!!

24 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Pisti üdvözlöm a kevan!
Itt biztosan sok inzulinos cukorbeteg fog segíteni,illetve véleményt írni.
Valóban nem kell félni az inzulin kezeléstől,mert a betegek többségének megjavul a közérzete.
Néhány kérdést mindenképpen fel kell tennem:
A háziorvos elküldte már diabetológiára ?Esetleg van már valamilyen szövődménye a cukorbetegségnek?
Sok mindentől függ,hogy miért is mondta a háziorvos az inzulin kezelést. Milyen gyógyszer kombináció mellett van ez a 8,3 %-os HgbA1C? Mennyire sikerült a diétát, a mozgást betartani ,mert ezeken rengeteg múlik. Lehet elég napi egy alkalommal inzulint adni és napközben csak gyógyszert szedni.

Sára Biró answered 13 év ago

Pisti amikor valakinek tartósan magas vércukra van és helyreáll a vércukorszint akkor egy ideig látás zavar kíséri,ami néhány hét múlva megszűnik,persze ha nincs más oka a látászavarnak.Ezért mindenképpen indokolt a szemész felkeresése,egy labor vizsgálat is fontos ami tartalmaz HgbA1C-t is.Ezen eredmények birtokában kell kikérni a diabetológus véleményét és hogy ő milyen kezelési formát javasolt.Annak végtelenül örülök,hogy a vércukor értékek megjavultak ( a szőlőre vigyázni:-) ,mert a diéta, a mozgás ugyanolyan fontos mint a gyógyszeres,vagy az inzulinos kezelés. Mondhatnám egy cukorbeteg a kezelését 2/3-ban maga irányítja az orvos tanácsainak megfelelően.
Valóban vannak olyan vérnyomáscsökkentő gyógyszerek amik lábdagadást okoznak,az a kérdés milyen fokú a dagadás,van olyan vérnyomáscsökkentő ami köhögést  okoz stb..
A szövődmények megelőzésében ugyanolyan fontos a jó vérnyomás, a jó vércukor, koleszteri érték,na és persze a dohányzási tilalom. Célérték a vérnyomásban a 130/80 Hgmm.
Szép vasárnapot,várjuk a beszámolót!

Sára Biró answered 12 év ago

Azóta mi történt?

Sára Biró answered 11 év ago

Klára írta a fb-on :
"  Így igaz,fontos az idők betartása, az ételek minősége, mennyisége, de inzulinnal jobban karban tartható.Én örülök, hogy az orvosom rábeszélt, a szúrást meglehet szokni.Már 5 éve csinálom. Segíteni szerettem volna.Üdv. "

Sára Biró answered 10 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1161/