Ki mit fogyaszt hyponál?

KérdésekKi mit fogyaszt hyponál?
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év

Nálam a gumicukor vált be.De mostanában rosszul vagyok tőle.Eddig a szőlőcukor nem volt jó,de egyik nap találtam az Auchanban epres és narancsos szőlőcukrot.Egész finom és nincs hányingerem,puffadásom tőle.

9 Válasz
jaskó answered 12 év ago

Én, amikor hypozom és van rá módom, kerülöm a szöllőcukor fogyasztását, mert felfúj és aár hasmenésem is lehet a következménye. Inkább az igazi mézet (termelőtől veszem) választom. Az arányok figyelembe vételével egy-két-három kávéskanállal. Kellemes és hatásos. Más alkalmakkor nálam tiltólistán van a méz

Gyöngyi answered 12 év ago

Én egy kis dobozos 100%-os üdítőt iszok. Ez pont annyira emeli meg a vércukrot, amennyire kell. Pl.3,5-ről 5,5-6,0-ra. Így elkerülhető, hogy a vércukor túl magas legyen. Nekem ez bevált, egyébként egy orvos ajánlotta. Csoki nem jó, mert lassabban szívódik fel.

Sára Biró answered 12 év ago

 Annyira örülök,hogy más alternatívat is leírtatok mint a szőlőcukor, tényleg jó ha egyénileg mindenki kipróbálja mi az ami  használ. Nagyon haragszom pl. a cukros tej ivásra,ami jókora vércukor emelkedést csinál.
A szívószálas gyümölcslét pl.Hohes c -t mindig ajánlom a betegeknek, mert az jóízű is, valóban a méz is jó. Sokan bizony csokit esznek ilyenkor,igaza van a Gyöngyinek az nem jó hypóban.
Amúgy nem is panaszkodtak nálunk a betegek,hogy a szőlőcukor puffadást,gyomorpanaszt okozna?!

Edina answered 12 év ago

Pedig sajna okoz panaszokat.Bár ahogy írtam amit most találtam ízesített szőlőcukornál nem volt olyan hatása.Pár napja voltam hasi ultrahangon ahogy mondtad Sára az emésztési zavarok miatt.Valami epehomok szerűt találtak és a bal vesémnél van minimális eltérés(de ez már gyerekkoromban is volt)nekem kicsit kínai amit leírtak:-(valami kelyhek kissé tágabbak?!

Sára Biró answered 12 év ago

Ha  vesében szélesebbek a kelyhek lehet pl.vesekő. A homokra jó a Rowakol,ez nem gyógyszer szabadon kapható a gyógyszertárban,oldja a követ és hajtja a homokot. Ez okozhatja a magasabb fvs.számot is,és az emésztési panaszra utal a homok, a sok stressz sem használt!

Marika answered 12 év ago

Nekem is van mindig izesített szőlőcukor a táskámban és én műzli szeletet szoktam enni a hyponál .Nagyon fontos dolog a sok folyadék fogyasztása erről sohasem szabad elfeledkezni .

Julcsi answered 12 év ago

Nekem a Túró Rudi nagyon bejött! A kórházból küldött ki Sárika kaját venni és a boltban esett le a v.cukrom. Gyorsan ettem T.Rudit és 5,6-os lett az eredményem. De azért eléggé kikaptam érte a főorvos úrtól! De a joghurt nagyon megemelte, amit nem akart elhinni! Emlékszel rá Sárika?

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Én is a szivószálas gyümölcslére szavazok, nekem ezt Győrbe mondták, mert ha már elég "rosszul vagyunk"  akkor kevesebb a nyálképződés,és könnyebben le lehet nyelni mint a szőlőcukrot. ezután meg egy jóreggelet szoktam enni mostanában és ez nagyon bevált, rövid idő alatt rendeződik a cukrom, de volt már,hogy 1,9-es cukornál csak a méz segített, csak azt nehezebb magamnál hordani.

Sára Biró answered 12 év ago

 Julcsi rémlik valami,de én jobban a találkozásunkra emlékszem,amikor kaptad az infúziót a szédülés miatt és a HgbA1C-d 10 felett volt. Azt tudom Julcsi,hogy te minimális tejet sem tudsz inni.
Igen Melinda mi is mondjuk a szívószálas üdítőt,mert abban benne van a cukor és a folyadék is és hamar felszívódik. Sok betegnél ott van a szőlőcukor,de víz már nincs.