Inzulin mellékhatás.

KérdésekInzulin mellékhatás.
elekes andras kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Egy ismerős néni mondta a legutóbb,amikor a rendelőben voltam ,hogy amióta inzulint kap elment az íz érzése.Esetleg ti tapasztaltatok ilyent?

9 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Mi is egy alkalommal tapasztaltunk ilyent,egyik beteg korábban Insumant kapott,majd Lantust és ezt követően 1-2 hétre megszűnt az íz érzése,illetve a nyelv két oldalán fémes ízt érzett. Kellemetlen,mert főzni sem tudott,mert az étel sósságát sem érezte.

Sára Biró answered 11 év ago

 Senki nem tapasztalt ilyent? Bevallom az utóbbi egy évben nálunk nem volt hasonló tapasztalat.

Marika answered 11 év ago

Lantusos vagyok én is , de nem tapasztaltam hasonlót . Az előfordult már , hogy az inzulinbeadás helye kipirosodott és viszketett , de borogatás után elmúlt , más mellékhatást még nem tapasztaltam .

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Az az "ízérzés zavara" fel van tüntetve a Lantus betegtájékoztatójában, mint nagyon ritka mellékhatás, 10 ezer betegből egynél fordul elő.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Nálam nem volt semmiféle ilyen érzés! Én Insumánt kapok.

Nanita answered 9 év ago

 Sziasztok. 
Okozhat e bármelyik inzulin mellékhatásokat? Gondolok itt pl. minden ok nélküli  szédüléseket amik akár ájulási érzetig is alakulhatnak? Minden előzmény nélküli hangulat ingadozásokat, ingerültséget, netán agresszív magatartást időnként? 

Sára Biró answered 9 év ago

 Nanita az általad felsorolt tünetek alacsony vércukorszint-hypoglikémia esetén előfordulhatnak. Inzulinnak ilyen mellékhatásával nem találkoztam.

Nanita answered 9 év ago

 Köszönöm Sára a válaszod.A kérdés azért érdekes, mert a fenti tünetek nem csak hipo esetén jelentkeznek ( sőt azok kimondottan ezekhez nem hasonlíthatóak), hanem a nap bármely szakaszában bármilyen cukor értéknél.  

Sára Biró answered 9 év ago

 Véleményem szerint ez nem inzulin mellékhatás.