Mi okozhatja a krónikus hasmenést ?

KérdésekMi okozhatja a krónikus hasmenést ?
elekes andras kérdezte ennyi ideje: 14 év

 Olyan gyakran fordul elő,hogy hasmenésem van.Már több vizsgálat is történt,de az okát nem találták! Esetleg van valaki akinek hasonló panasza van?

12 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

A diabéteszes autonóm neuropátia (akaratunktól független) általában több rendszert érint egy időben, így az emésztési zavarokat is okoz!
 A diabéteszes neuropátia a vastagbelet is érinti, és székrekedést vagy hasmenést, valamint széklet inkontinenciát (nem tudja visszatartani a székletét) okozhat. Jellemzően a hasmenés és a székrekedés előfordulása váltakozva jelentkezik Tehát ez is okozhatja a krónikus hasmenést!i

Szabó Eszter answered 14 év ago

Elképzelhető, hogy pszichés probléma, valamilyen tartós stressz váltja ki a panaszokat. Ilyenkor a leggyakoribb diagnózis az IBS (irritábilis bél szindróma), ami gyógyszerrel tünetmentessé tehető. Ehhez egy gastroenterológus tud segítséget adni.

Ilona50 answered 14 év ago

 Igen nekem is volt,és időnként most is van. Azt mondták a tartósan magas vércukor is okozhat ilyen panaszt ,meg pszichés ok is. Én szedtem vitaminokat,most még neuropathiara szedek gyógyszert és úgy néz ki,hogy jól alakul! Többször volt nekem széklet tenyésztéses vizsgálat is ami negativ volt! Most már úgy vagyok ötletem sincs mit egyek,főleg télen nehéz!

Lajos Máté answered 13 év ago

 Cukorbetegségtől is lehet tartós hasmenés!

Erzsok answered 13 év ago

 Nekem is van ilyen problémám,de ez pszihésen is lehet!Hosszu évekig mig nem tudtam a cukorbetegségemröl állandó hasmenésem volt.Nagyon zavart a munkámban!Kivizsgáltattam magam és candidás voltam.Utánna lettem inzulinos és mintha elvágták volna a nyavalyát.Állitólag a cukor betegség táplálta a candida baktériumokat és még sokmindenre kihatott.Pl.lisztérzékenység,tejalergia,gyümölcs alergia.Szurások után enyhült a panaszom mára már csak néha fordul elö ilyen,de szedek erre reassek tabletát bárhova elmegyek biztonság érzetet ad.

etelka1964 answered 13 év ago

 Erzsok ez nagyon érdekes,erről még nem is hallottam.Hát igen akinek már rossz az anyagcseréje jobb nem kísérletezni a sok gyógyszerrel inkább el kell fogadni az inzulint. Azért ís így írom,mert mindog kérdés,hogy elfogadjam-e az inzulint?!

Tri-Ton answered 13 év ago

Ugyan nem én vagyok az érintett, de saját tapasztalatból tudom, hogy a lisztérzékenység egyik fő tünete az állandósult hasmenés. Ennek oka a bélbolyhok elsorvadása miatt egyre kevesebb lesz a ,,folyadék elszívás,, a belekben. Mi is több orvost felkerestünk és nem lett eredménye, míg végül a próba hozta meg az eredményt.  Első lépésként ( http://www.liszterzekeny.hu   ) honlap tanulmányozása után pár nap lisztérzékeny diéta. ( hasmenés megszünt ) Majd az ellenkezője: csak olyan ételek ami nekik TILOS. ( pár óra múlva jelentkeztek a tünetek ) Utána már egyszerű volt odamenni egy szakorvoshoz és azt mondani, hogy kipróbáltuk : 99%-ra  lisztérzékeny, állapítsa, vagy cáfolja meg és adjon róla papírt.  Nálunk sajnos beigazólódott a próba, de azóta semmi gond.

elekes andras answered 13 év ago

 Szedtem neuropátiára gyógyszert és a vércukor értékeim jobbak kezdnek lenni és a hasmenés is ritkábban fordul elő. érdemes elmenni orvoshoz,vagy megemlíteni ha ilyen panasz van.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Nekem addig volt, míg nem lettem kezelve a cukorral!!
Néha hetekig volt, és nem tudtam mitől van! 🙁
Az az érdekes, hogy most visszagondolva, már évekkel ezelőtt is volt…. egy évben egyszer-kétszer… több napig, hétig! 🙁

Szerintem nekem a cukortól volt..persze ki tudja???! 🙁

Azóta mióta kezelve van a betegségem, hál’Istennek ez megszűnt!!!!

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Igen jó kérdés mert mostanság érintett vagyok ebbe a dologba ,de a Krisztinám is tudna szegényem ehhez hozzászólni  neki is voltak ilyen problémái  ,kellemetlen egy valami az biztos az ember egyszerre mindig a rosszra gondol!!Tegnap én semmiféle kolbász  és hús
félét nem is ettem ,azt hiszem ma sem fogok,csak piritós, alma, leves meg tea ez a kajám!!