Fronthatásra hogyan reagáltok?

KérdésekFronthatásra hogyan reagáltok?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Ma még hidegfronti hatás van. Hogyan reagálja le a vc- értékeitek? Mik a tapasztalataitok?
Én egy E-vel kevesebb inzulint adtam ma, és négy mérés átlaga 4,7 mml/l.

37 Válasz
Best Answer
Edina answered 12 év ago

Én azt figyeltem meg,hogy ha hidegfront van akkor sokkal jobban érzem magam(de ez gyerekkoromban is így volt és csak 13éve vagyok cukros,mindig Anyu mondta itt a hidegfront ha túlpörögtem és tele voltam eneriával:-)  ),a melegfrontnál meg alig birom magam vonszolni.

Gyöngyi answered 12 év ago

A Quarelint ismerem, nálam nem mindig hat. Régebben már egyáltalán nem hatottak ezek a fájdalomcsillapítók. Ezért is fordultam a fejfájás-ambulanciához, engem is kivizsgáltak, nálam sem találtak mást, mint migrént. Engem több napig is kínzott, ha elkapott. Ami segített az a vénás Algopyrin injekció. Az ügyelet is próbálkozott un. "koktéllal" nem sok sikerrel. Hát borzasztó volt, és e mellett szerencsére elég jó eredménnyel sikerült elvégezni egy főiskolát, nem mondom, minden vizsga után két napig az ágyat nyomtam. Emiatt azonban egy vizsgát sem halasztottam és egy UV-ém sem volt. Sokszor úgy tanultam, hogy a fejemen a hideg migrén maszk.

rgyorgy answered 12 év ago

Csodálatra méltó teljesítmény, hogy abban az állapotban tudtál tanulni.

Zsóka answered 12 év ago

Én azt tapasztalom, hogy ha hideg front jön alacsonyabb a cukor értékem, ha mekeg jön , kánikula akkor pedig megemelkedik!!

rgyorgy answered 12 év ago

Valóban melegben eléggé megemelkedik a vc. Szerintem az nem a fronthatástól van. A frontokat most 1le ellenőrizheted. Ma nincs front, holnap enyhe meleg, vasárnap kettős, hétfőn pedig hidegfront jön.

Nanita answered 12 év ago

Érdekesnek tartom és ez is azt jelzi, hogy minden cukorbeteg külön eset. 🙂
Vannak itt akik akárcsak Zsóka és én a hidegebb idő hatására produkál szebb értékeket, míg meleg hatására magasabbak, míg másoknak pont fordítva: hidegebb idő esetén magasabb, míg meleg hatására alacsonyabb, majdnem hypo értékeik vannak.

rgyorgy answered 12 év ago

Hévégén jönnek-mennek a frontok, figyelni fogom a hatást.A táblázatból egyértelműen meglehet állapítani, ha van hatás.

rgyorgy answered 12 év ago

Fontosnak tartom, hogy a vc értékeim kordában tudjam tartani, ezért az időjárásra is figyelek.Úgy tapasztalom, hogy a frontoknak nincs különösebben hatása a vc-re.A kánikula viszont nagyon meghatározó.Augusztus 1-től jelzett, és mért 2-es fokozatú  kánikula jól láthatóvá tette a hőség hatását.Az emelkedő meleg hatására naponta megemelt inzulin adagokkal tudtam kordában tartani a vc-túgy, hogy azért a vc is emelkedett. Visszatekintve a kánikula közepétől szintén naponta, de csökkenteni kellett az inzulint, és mellette a vc is enyhén csökkent.
Van még valakinek ilyen tapasztalata?