A front érzékenység hatással lehet a vércukor értékekre?

KérdésekA front érzékenység hatással lehet a vércukor értékekre?
hgeza60 kérdezte ennyi ideje: 13 év

Az időjárási frontok hatással lehetnek a vércukor értékekre az erre érzékeny embereknél?

3 Válasz
elekes andras answered 13 év ago

 Nagyon fel tudják boritani a vércukorértékeket,ezt tapasztalatból tudom!

Sára Biró answered 13 év ago

A hideg és melegfrontok hatással lehetnek a frontérzékeny cukorbetegekre a labilis melegfront gyakran  alacsonyabb vércukrot,míg a  hideg front magas vércukrot okozhat! Természetesen vannak betegek akiknél fordított reakciót vált ki!

jaskó answered 13 év ago

Magam részéről a Sárika véleményét tudom megerősíteni. Vannak helyzetek, amikor 1000 % ig biztos vagyok abban, hogy sem az nzulin adagolásban, sem a diétámban nem hibáztam, egyéb belső folyamatok sem indokolják, mégis megmagyarázhatatlan módon emelkedik, vagy csökken a vércukorszintem. A diabetesz naplóm vezetése közben, kb 18 évvel ezelőtt vettem észre a frontok hatását magamon. Esetemben a közelgő erős melegfront két nappal előbb már alacsony értéket produkál, de a megérkezése napján már visszaállnak a megszokott értékeim. Hidegfront esetében ugyan ez a helyzet, csak ilyenkor emelkednek az értékek, ráadásul az egykor összetört csontjaim is elég pontosan jelezik a hideg érkezését.
Ha valaki rendszeresen vezeti a naplóját és az apróbb változásokat is bejegyzi, visszaolvasva és a hasonló helyzeteket, körülményeket értékelve nagyon sok értékes tapasztalatot szerezhet a betegségével kapcsolatban